banner359

Müzeler karikatürle anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Bursa Müze Müdürlüğü tarafından ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ dolayısıyla hazırlanan karikatür sergisi ilgi gördü.‘Müzeler Günü’, bu sene ‘Müzeler ve tartışılan tarih’...

18 Mayıs 2017 Perşembe 16:30
Müzeler karikatürle anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Bursa Müze Müdürlüğü tarafından ‘18 Mayıs Müzeler Günü’ dolayısıyla hazırlanan karikatür sergisi ilgi gördü.

‘Müzeler Günü’, bu sene ‘Müzeler ve tartışılan tarih’ temasıyla Bursa’da da çeşitli programlara kutlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ve Bursa Müze Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Müzeler Günü’ programı, Bursa Göç Tarihi Müzesi Galeri Alanı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, yaşayan tarihin tanıkları müzelerin biriktirdikleriyle kültür ve tarih birikime büyük katkı sunduğunu söyledi. Ülkemizde her sene 18 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü ile müzelerin bu misyonuna dikkat çekildiğini belirten Karlık, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de kültürel mirasa önem verdiğini, bu sayede müzelere ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar ise, müzeleri ve müzeciliği bakanlık olarak son derece önem verdiklerini dile getirdi.

Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, sahip olunan kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür çalışmaların önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından ‘Müzeler ve tartışılan tarih; müzelerde konuşulmayanı dile getirmek ve konuşulmayanı çizmek’ konulu karikatür sergisi açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<