Nemrut Dağı ziyaretçilerini bekliyor

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açıldı.Yoğun kar nedeniyle geçtiğimiz haftaya kadar yolları kapalı olan Nemrut Dağı’nın yollarının temizlenmesiyle, turistler bölgeye gelmeye başladı. Adıyaman’da...

16 Nisan 2015 Perşembe 10:03
Nemrut Dağı ziyaretçilerini bekliyor
UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açıldı.
Yoğun kar nedeniyle geçtiğimiz haftaya kadar yolları kapalı olan Nemrut Dağı’nın yollarının temizlenmesiyle, turistler bölgeye gelmeye başladı. Adıyaman’da 2015 turizm sezonu açılışı her yıl olduğu gibi yine Nemrut Dağı’nda yapıldı. Turizm sezonunun açılışı, davul eşliğinde, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Geçen yıllara göre katılımın az olduğu turizm sezonu açılışına turizmciler katılmadı.
Devasa heykellerin bulunduğu 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nın doğu terasında heykeller gün yüzüne çıkarken, batı terasındaki heykeller ise kar nedeniyle görünmüyor. Devasa heykelleri görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, bölgeye gelmeye başladı.

ÇÖZÜM SÜRECİYLE ARTTI
Vali Mahmut Demirtaş, turizm sezonunun hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, turizmcilerin davet edilmelerine rağmen etkinliğe katılmadığına işaret etti. Demirtaş, “Turizm sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah 2015 yılının çok bereketli olacağını düşünüyorum. Özellikle memleketimizde çözüm süreciyle birlikte ‘huzur kenti’ olan Adıyaman’da bunu çok daha iyi hissediyoruz. İnşallah bu çözüm süreciyle beraber turist sayısının hem ülke genelinde hem de Adıyaman’da artacağını düşünüyorum. Bugün ülkemizin hemen hemen yarısı kadar turist geldiğini düşünürsek, Adıyaman daha fazla pay almak istiyor. Biz kısmet olursa İPA kapsamında yapacağımız projelerle birlikte, hem kültür hem doğa turizmi hem de inanç turizmi açısından inşallah belli bir noktaya gelmeyi düşünüyoruz. Bunu hep birlikte yapacağımızı düşünüyorum. Turizm sektörünün de bu sürece dahil olmasını sağlayacağız. Hepsini davet etmemize rağmen gelmediler” dedi.
Nemrut Dağı’na gelen yerli ve yabancı turistler, bölgeyi görmenin mutluluğunu paylaştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<