‘Şehri Hisset’ filmine Almanya’dan ödül

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa, Şehri Hisset’ adlı tanıtım filmi Almanya’dan ödül kazandı.Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı hedefiyle Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından...

13 Mart 2017 Pazartesi 14:34
‘Şehri Hisset’ filmine Almanya’dan ödül

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bursa, Şehri Hisset’ adlı tanıtım filmi Almanya’dan ödül kazandı.

banner380

Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı hedefiyle Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Bursa, Feel The City - Bursa, Şehri Hisset’ adlı filme Almanya’dan ödül geldi. Bursa’nın turizmdeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, dünyanın en önemli fuar organizasyonlarından olan ITB BERLIN Uluslararası Turizm Fuarı’nın bir parçası olan ‘The Golden City Gate’ isimli turizm filmleri yarışmasında ‘Bursa, Feel The City’ adlı tanıtım filmi ile bölge kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Dünya’nın birçok ülkesinden kurum ve kuruluşların katılım sağladığı yarışmada Türkiye’yi temsilen organizasyona katılan İstanbul Turizm Filmleri Festivali koordinatörü yönetmen Can Saraçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünün yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ödüllerini de teslim aldı. Ziyaret kapsamında organizasyona katılan Türk heyetinde ayrıca Tolga Erkan ve Güney Saraçoğlu da yer aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2016 Mayıs ayında ‘3. Bakü Uluslararası Turizm Film Festivali’nde ‘Şehir ve Bölge’ kategorisinde bronz madalya kazanan ‘Tarih Başkenti Bursa’ adlı tanıtım filmi ise aynı zamanda Sırbistan’ın Veliko Gradiste şehrinde düzenlenen ‘SILAFEST 2016 Ekolojik Turizm Filmleri Festivali’nde ‘En İyi Şehir Tanıtımı’ ödülüne layık görülmüştü. 42 farklı ülkeden 42 filmin yarışmacı olarak yer aldığı festivalde, Bursa’nın tarihi, turistik mekânları ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren film büyük takdir toplamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<