banner359

Araklı Belediyesinden Başkan Aktaş’a Ziyaret

22 Temmuz 2017 Cumartesi 18:02 2017-07-22 18:59:45
Araklı Belediyesinden Başkan Aktaş’a Ziyaret

 Uluslararası Kültür Sanat Festivali için İnegöl’e gelen Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında İnegöl’e gelen heyetleri ağırlamaya devam eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ve beraberindekileri konuk etti. Ziyarette İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Ak Parti Meclis Üyesi Süleyman Yılmaz ve Müteahhitler Dernek Başkanı Harun Ergün de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “30. Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz devam ediyor. Farklı renklerin ve çiçeklerin yer aldığı 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz dolayısıyla İnegöl’ümüzde çok değerli misafirleri ağırlıyoruz. Bugün ki misafirlerimiz henüz yeni kardeş şehir olduğumuz Araklı Belediye Başkanı Sayın Recep Çebi ve beraberindeki heyet. Ben Recep başkanımıza, meclis üyelerine, Ak Parti Araklı İlçe Başkan Yardımcımıza ve değerli belediye yöneticilerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Festival süresince farklı şehirleri, farklı isimleri İnegöl’de ağırladık. Folklor etkinlikleri yoğun bir şekilde devam etti. Farklı çadırlarda 19 ayrı kültür derneğimiz yöresinin örf ve adetlerini, folklorunu, yemeklerini sergiledi. Bu akşam ki çadır ziyaretlerimizi Araklı Belediye Başkanımız ve heyetiyle birlikte yapacağız” dedi.

İnegöl’deki kültür çeşitliliğine dikkat çeken Başkan Aktaş; “İnegöl bildiğiniz gibi farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden insanların kardeşçe ve birlikte yaşadığı bir şehir, adeta rengarenk bir çiçek bahçesi. İlçemiz Trabzon’dan da fazlaca göç almış. İnegöl’de özellikle Yomra, Araklı ve Çaykara başta olmak üzere Trabzon’un farklı ilçelerinden göçüp gelen insanlar yaşıyor. Araklı Belediyesi ile de kardeş şehir protokolümüzde bu durumun önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. İnşallah bizlerde en kısa zamanda iade-i ziyaret yapmak arzusundayız. Araklı ilçemize katkımız, desteğimiz olsun, oralarda da İnegöl Belediyesi’nin izi olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Araklı heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, Araklı halkına ve tüm Trabzon’a sevgi ve selamlarını göndermeyi de ihmal etmedi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise Başkan Aktaş’a kendilerini davet ederek yakın ilgi ve alaka gösterdiği için teşekkür etti. İnegöl ile Araklı’nın kısa süre önce kardeş şehir olduklarına vurgu yapan Çebi; “Başkanımızın nazik daveti üzere İnegöl’ü ziyaret etme fırsatı bulduk. İnegöl büyük bir ilçe ve Başkanımızın üçüncü dönemi olması hasebiyle gerek bilgi paylaşımı ve gerekse tecrübe noktasında görüşmelerimiz oldu. Başkanımız İnegöl Kent Müzesini bizzat gezdirdi. Araklı da Trabzon’un ikinci büyük ilçesi olması sebebiyle önemli bir ilçe. Yapmış olduğumuz kardeş şehir protokolünün bu manada da ilçemize faydalı olacağı inancındayız. İnegöl Belediye Başkanımızı ve İnegöllüleri Trabzon’a, Araklı’mıza davet ediyoruz. Atılan kardeşlik köprülerinin güçlenerek devam etmesini diliyorum. Başkanımıza misafirperverliği için bir kez daha teşekkür ederek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Son Güncelleme: 22.07.2017 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<