banner359

İnegöl Kitap Şölenine Hazırlanıyor

22 Nisan 2017 Cumartesi 17:28 2017-04-22 17:35:42
İnegöl Kitap Şölenine Hazırlanıyor

 İnegöl Belediyesi, Akan Expo Organizasyon işbirliği ile 7 gün sürecek kitap şölenine hazırlanıyor. 24 Nisan Pazartesi günü MODEF Fuar Merkezinde başlayacak ‘Kitap Günleri’ etkinliğinde; 36 yazar, 150’nin üzerinde yayınevi ve binlerce kitap İnegöllülerle buluşacak. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Kitap Günleri Etkinliğine tüm ilçe halkını davet etti.

Sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalar ile ilçe halkının farklı aktivitelerde yer almasını sağlayan, şehrin yoğun temposunda vatandaşların kendilerine vakit ayırabilecekleri etkinlikleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, 24 Nisan 2017 Pazartesi günü startı verilecek 7 günlük kitap şölenine hazırlanıyor. Sosyal bir aktivite olmasıyla birlikte eğitim anlamında da önem taşıyan ‘İnegöl Kitap Günleri’ etkinliğinde; 36 yazar, 150’nin üzerinde yayınevi ve binlerce kitap İnegöllülerle buluşacak.

HER GÜN FARKLI YAZARLARLA ‘YAZAR BULUŞMALARI’ YAPILACAK
Akan Expo Organizasyon işbirliğiyle MODEF Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek etkinlikte birinci el yayıncılardan maliyetin altında kitaplar öğrenciler ve yetişkinlerle buluşacak. 30 standın kurulacağı etkinlik 30 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 7 günlük sürede her gün farklı yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek.

“MUHTEŞEM BİR KİTAP ŞÖLENİ SUNACAĞIZ”
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Pazartesi günü başlayacak ‘İnegöl Kitap Günleri’ etkinliği öncesi bir açıklama yaparak tüm ilçe halkını kitap şölenine davet etti. İnegöl Belediyesi olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Aktaş, “Asli görevimiz olmamasına rağmen İnegöl Belediyesi olarak eğitime ciddi destekler ve katkılar sağlıyoruz. Bu bazen bir okul için arsa tahsisi oluyor, bazen bir okulun bilgisayar odasının tefrişatı, bazen bir kütüphane… Örneklerini çoğaltabileceğimiz bu desteklerin yanı sıra kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında da eğitim odaklı çalışmaları hayata geçirmeye özen gösteriyoruz. Amacımız daha bilinçli bir nesil yetişmesi ve vatandaşlarımızın ufkunu genişletmelerine katkı sağlamak. Bunlardan biri olan ‘İnegöl Kitap Günleri’ etkinliğimizin de Pazartesi günü startını vereceğiz. Akan Expo Organizasyon işbirliği ile gerçekleştireceğimiz İnegöl Kitap Günleri etkinliğimiz 24 Nisan 2017 Pazartesi günü başlayıp 30 Nisan 2017 Pazar günü son bulacak. MODEF Fuar Merkezinde gerçekleşecek bu etkinlikte ilçe halkımıza 7 gün boyunca muhteşem bir kitap şöleni sunacağız” dedi.

150’NİN ÜZERİNDE YAYINEVİ YER ALACAK
Etkinlik hakkında da bilgi veren Başkan Aktaş, “Etkinliğe Türkiye edebiyatına gönül vermiş 36 yazarımız katılım gösterecek. 30 stantta 150’nin üzerinde yayınevi, çeşitli kitaplarıyla ilçe halkımızla buluşacak. 1. el yayıncılardan maliyetin altında kitapların öğrenciler ve yetişkinlerle buluşması sağlanacak. Ayrıca yazarlarımızın gün gün imza, söyleşi etkinlikleri, okur-yazar buluşmaları da etkinlik tarihleri süresince devam edecektir” diye konuştu.

EN ÇOK KATILIM SAĞLAYAN OKULA KİTAP DESTEĞİ
Tüm devlet ve özel okulların katılımının sağlanmasını bekledikleri İnegöl Kitap Günleri etkinliğinde amaçlarının öğrencilere fuar bilincini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek olduğunu da vurgulayan Aktaş, “Öncülük ettiğimiz bu etkinliğe öğrenci ve ilçe halkımızın katılımlarını bekliyoruz. Etkinliğimiz ücretsiz olup en çok katılım sağlayan okulların kütüphanelerine de kitap bağışı desteğimiz olacak” açıklamalarında bulundu.

HEDEF 60 BİN KİTAP
Başkan Aktaş, 24 Nisan’da başlayacak Kitap Günleri Etkinliğinin sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini de kaydederek 7 gün dolu dolu yaşanacak kitap şöleninde hedeflerinin 60 bin kitap satışı olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 22.04.2017 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<