banner359

Nijeryalı Hocadan Ezber Tepkisi

18 Aralık 2015 Cuma 13:38 2015-12-18 13:43:48
Nijeryalı Hocadan Ezber Tepkisi

 Öğrencilerinin genel kültür seviyesini artırmak, bilgiye kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli konferanslar ve seminerler düzenleyen Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, konferanslarına yenilerini ekliyor.Düzenlenen konferansta öğrencilerle buluşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kieran E. Uchehara, ‘Türkiye Afrika ilişkileri, Ticari, Siyasi ve Ekonomik Boyut´ konusunda önemli bilgiler verdi.

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Nijeryalı Yrd. Doç. Dr. Kieran E. Uchehara, öğrencilere ezberlemenin kötü bir şey olduğunu örneklerle gösterdi.

KENDİNİZİ DAHA RAHAT İFADE EDEBİLECEKSİNİZ

Konferans öncesi konuşan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, “Sadece öğrencilere yönelik daha özgür bir ortamda program olacak. Kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz. 4 yıldır söylüyoruz; Üniversiteler bilgi vermenin dışında, öğrencileri ive öğretmenleri ile birlikte topluma hizmet etme, toplumun sosyo kültürel dönüşümüne katkı da bulunma potansiyelini hayata geçirme amacı ve yeri vardır. Bu nokta da biz bu bilinçle buradayız.” Dedi.

YAZDIĞI MAKALE İLE ÖDÜL ALAN BİR İSİM

Kieran Uchehara´nın Türkçe konuşmasında zaman zaman İngilizce terimler de söyleyeceğini aktaran Canbolat, “Bu da sizin adınıza bir kazanım olacak. Mesleki İngilizce dersimiz var. Bu her daim ihtiyaç olacak. Bu da bir deneme olacak. Biz biliyorsunuz zorunlu hazırlık düşüncemizi askıya aldık. Zorunlu hazırlık sınıfları oluyor ama eğitim dili Türkçe. Bu da verimli olmuyor. Öğrencilerin 1 yıllık kaybı olarak ortaya çıkıyor. Mesleki İngilizce, etkin İngilizce olsun. Yabancı bir dil öğrenme konusunda irada ortaya konulsun. Kieran Uchehara Türkiye-Afrika ilişkileri konusunda yazdığı makale ile ödül alan bir isim. Ödülünü de Başbakanımızın elinden aldı. Kendisini kutluyorum” şeklinde konuştu.

DANIŞMAN HOCAMDI

‘Türkiye Afrika ilişkileri, Ticari, Siyasi ve Ekonomik Boyut´ konusunda konferans veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kieran E. Uchehara; “Nijeryalıyım. ODTÜ´de Sosyoloji okudum. Master Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, sonra İngiltere´de aynı dalda eğitim. Doktorayı da Uludağ Üniversitesi´nde tamamladım. Danışman hocam da İbrahim Canbolat´tı” dedi.

EKONOMİK, SOSYAL VE SİYASİ İLİŞKİLER DAHA ARTMALI

Türkiye-Afrika ilişkileri olsa da uzman, makale ve kitap konusunda ciddi eksiklikler olduğunu aktaran Uchehara, “Türkiye´ye her yıl Afrikalı öğrenciler okumak için geliyor. Ticaret var, siyasi ilişkiler var ama bu konuda akademik bir çalışma yok. Ben ilk makalemi 1999 yılında yazdım. 6,5 yıl Afrika Toplum Birliği başkanlığı yaptım. Osmanlı´dan beri ilişkiler var. Cumhuriyet´in kuruluşu sonrası bir yavaşlama var. 2000´den sonra da ciddi artış var. İsmail Cem´in Dışişleri Bakanlığı döneminden başlayarak; AK Parti döneminde de sürekli yukarılara çıkan ticari, ekonomik, siyasi ilişkiler var. Ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkiler daha artmalı. Çünkü ikili ilişkiler çok eskiye dayanıyor” dedi.

TÜRKİYE İLE AFRİKA ÜLKELERİ ARASINDA SICAK İLİŞKİLER VAR

Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında sıcak ilişkiler olduğunu aktaran Uchehara, “Sanıyorum hepiniz ileri de Afrika´da nerede bulmaya çalışacaksınız. Ben Ortaokulda Atatürk´ü, Osmanlı imparatorluğunu öğrendik. Atatürk zamanını öğrendim. Ama unutmadık. Türkiye´de üniversite sınavlarına girdik. 5 soru önüme çıktı. Rahatlıkla cevap verdim. Çünkü ezberlemedim, okudum ve anladım. Şu anda kafamda var. Ben bunları unutmam. Aynı şeyleri öğrencilerime de söylüyorum. Ezberleme kelimesini sevmiyorum. Okuyup anlayın. Okumak anlamak kolay değil, sürekli tekrarlamanız gerekiyor. Öğrencilerimiz sınavlara ezberleyerek hazırlanıyorlar. Sınavdan sonra soruları unutuyorlar.

Uchehara, konferansta ayrıca Türkiye´de okuyan Afrikalı öğrenciler konusunda da araştırma yaptığını öğrencilerle paylaştı.

Son Güncelleme: 18.12.2015 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<