Murat Göğebakan’ı Kaybettik

Ünlü sanatçı Murat Göğebakan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Lösemi hastası Murat Göğebakan, tedavi gördüğü Özel İstanbul Medipol Hastanesi’nde, 46 yaşında hayata gözlerini yumdu.MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR ?9 Ekim 1968...

31 Temmuz 2014 Perşembe 09:50
Murat Göğebakan’ı Kaybettik
Ünlü sanatçı Murat Göğebakan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Lösemi hastası Murat Göğebakan, tedavi gördüğü Özel İstanbul Medipol Hastanesi’nde, 46 yaşında hayata gözlerini yumdu.

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR ?
9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğan Murat Göğebakan, 7 yaşına kadar Adana-Almanya arasında yaşadı. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Göğebakan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarını bitirdi. Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ünlü sanatçı, 1995 yılında albüm çıkarmak için İstanbul’a geldi. 1996 yılında “Ben Sana Aşık Oldum” isimli albümünü çıkaran ve büyük beğeni toplayan Murat Göğebakan, Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde “En iyi çıkış yapan erkek sanatçı” ödülünü aldı.

2010’DA KANSERİ YENMİŞTİ
Ünlü sanatçı daha sonra “Sen Rahatına Bak” “Tek Suçum Seni Sevmekmiş” ve “Merhaba” ismli albümlerini çıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı “Ayyüzlüm” isimli albümüyle MÜYAP’ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü. Ardından çıkardığı “Yaralı” ve”Sana Olan Aşkım Şahit” isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” isimli bir de kitap çıkardı. 2010 yılında kan kanserine yakalanan Murat Göğebakan, zaman içinde hastalığını yenip müzik hayatına devam etse de hastalığı yeniden nüksedince hastaneye kaldırıldı ve bugün yaşama veda etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<