Oscar ödüllü yönetmenden dost ziyareti

Oscar ödüllü ünlü efekt yönetmeni Metin Güngör, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde dostu Selahattin Çelik’i ziyaret etti.Birçok projesiyle dünya çapında ün yapan Metin Güngör, Orhangazili işadamı Selahattin Çelik’i işyerinde ziyaret...

10 Mart 2017 Cuma 11:25
Oscar ödüllü yönetmenden dost ziyareti

Oscar ödüllü ünlü efekt yönetmeni Metin Güngör, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde dostu Selahattin Çelik’i ziyaret etti.

Birçok projesiyle dünya çapında ün yapan Metin Güngör, Orhangazili işadamı Selahattin Çelik’i işyerinde ziyaret etti. Aynı zamanda yapımcılık da yapan Selahattin Çelik ile uzun yıllardır dostluğu olduğunu söyleyen ünlü yönetmen, Çelik ile Türkiye’de yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü mezunu olan Metin Güngör, Türkiye’de tiyatro ve sinema üzerine hem master eğitimleri aldı, hemde çalışmalar yürüttü. Yapımcı, yönetmen ve efekt yönetmeni olan Güngör, yıllarca emek harcadığı mesleklerinde dünyada adını duyurdu.

banner380

Güngör, 2000 yılında Ridley Scott’un ünlü ’Gladyatör’ filmiyle efekt dalınca Oscar ödülüne layık görüldü. İkinci Oscar ödülünü ise 2011 yılında Martin Scorsese’nın ’Hugo’ filmiyle efekt dalında kazandı.

2008 yılında Amerika’da ’doğruluk ahenginin kahramanları’ filminin, 2013 yılında ise Türkiye’de ’Renklerde kaybolan hayat’ filminin yapımcı ve yönetmenliğini yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<