banner359

Başbakan’a "makroekonomi" Sunumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başta enflasyon, toplam üretim ve tüketim, gelir dağılımı konularının ele alınacağı ve ’makroekonomi sunumlarının’ yapılacağı bir toplantı gerçekleştiriliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu...

11 Eylül 2014 Perşembe 13:01
Başbakan’a
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başta enflasyon, toplam üretim ve tüketim, gelir dağılımı konularının ele alınacağı ve ’makroekonomi sunumlarının’ yapılacağı bir toplantı gerçekleştiriliyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da makroekonomi sunumlarının yapılacağı bir toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşar V. Cavit Dağdaş, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Başbakanlık Başmüşaviri Taha Özhan katılıyor.
Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı 62. Hükümet Programı’nda uluslararası bir başarı örneği haline gelen ekonomi politikalarının daha da geliştirilerek etkili şekilde uygulanmaya devam edileceği belirtilmişti. Ekonomi politikaları ’Güçlü Ekonomi’ başlığı altında ele alınırken, ekonomi politikalarının daha da geliştirilerek etkili bir şekilde uygulanmaya devam edileceğine dikkat çekilmişti. Öte yandan 2023 hedeflerine ulaşma doğrultusunda mali disiplin, enflasyonla mücadele, istihdam esaslı yüksek ve sürdürülebilir büyüme konusundaki kararlılığın sürdürüleceği açıklanmıştı. Toplantıya katılan isimlerin Başbakan Davutoğlu’na işsizlik, enflasyon, toplam üretim ve tüketim, gelir dağılımı konularında sunum yapacağı tahmin ediliyor. Başta Türkiye ekonomisi olmak üzere küresel ekonomi ve izlenecek adımların da masaya yatırılması bekleniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<