Aliyev’in Mezarını Ve Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Azerbaycan’a bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haydar Aliyev’in anıt mezarını ve Türk Şehitliğini ziyaret etti. KKTC’nin ardından ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde...

19 Eylül 2014 Cuma 10:16
Aliyev’in Mezarını Ve Türk Şehitliğini Ziyaret Etti
Azerbaycan’a bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haydar Aliyev’in anıt mezarını ve Türk Şehitliğini ziyaret etti.
KKTC’nin ardından ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün sabah saatlerinde Bakü’deki Haydar Aliyev’in anıt mezarını ve Türk Şehitliğini ziyaret etti. Türk Şehitliği’ni ziyareti sırasında hatıra defterini imzalayan Davutoğlu, deftere şunları yazdı:
“Aziz şehitlerimiz, Kafkas İslam Ordusu’nun yiğit askerleri. Sizler tarihimizin en zorlu dönemlerinden birinde Azerbaycanlı kardeşlerimize yardım elinizi uzattınız. Bu büyük fedakarlığınız o dönemde bağımsız Azerbaycan egemenliğini perçinledi. Makamların en yücesine erişerek yaptığınız kahramanlık, tüm Türkiye’nin yüreğinde gurur ateşine bir nişandır. Şehadete erdiğiniz topraklarda bugün özgür müreffeh bir ülke yükseliyor. Akıttığınız kanın Türkiye’yle Azerbaycan’ı birbirine kenetleyen en kutsal bağ olduğunu biliyoruz. “Bir millet iki devlet” gerçeğinin timsalisiniz. Sizlerle birlikte Azerbaycan’ın dört bir köşesinde yatan tüm şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu mukaddes emaneti korumak bizim için bir görevdir. Bu amaçta çalışıyor, kader birliği yapmış Türkiye ve Azerbaycan’ın geleceğini bu anlayışla şekillendiriyoruz. Bu kardeş topraklarda huzurla uyuyunuz. Kalplerimizde ebediyen yaşayacaksınız. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Türkiye ve Azerbaycan’ın bütün şehitlerini minnetle anıyorum. Allah Rahmet Eylesin.”

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEK
Başbakan Davutoğlu, bugünkü temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Resul Rasizade ile görüşmelerde bulunacak. Görüşmelerde Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin çeşitli boyutları ile iki ülke arasındaki işbirliği konularının yanı sıra, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.
Davutoğlu yarınki temasları sırasında ise Asrın Anlaşması’nın 20. yıl dönümü ve Güney Gaz Koridoru Temel Atma törenlerine katılacak. Davutoğlu bu kapsamda söz konusu törenlere katılacak diğer ülke liderleriyle görüşmeler gerçekleştirecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<