banner359

Bakan Güllüce’den Vatandaşa Müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arsası istimlak edilemeyen mağdur vatandaş için imar transferi ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, “Oraların, şahsın imar hakkının bir başka yere transferi ile ilgili eline...

01 Ekim 2014 Çarşamba 19:52
Bakan Güllüce’den Vatandaşa Müjde
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, arsası istimlak edilemeyen mağdur vatandaş için imar transferi ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirterek, “Oraların, şahsın imar hakkının bir başka yere transferi ile ilgili eline sertifika verilecek” dedi.
Bakan Güllüce, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), İSOV Akatlar Mesleki Eğitim Kompleksi’nde düzenlenen “Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı”na katıldı. Toplantının sonunda gazetecilerin imar haklarının transferine ilişkin soruları üzerine Bakan Güllüce, “Arsası yeşil alan olmuş olabilir, okul alanı olmuş olabilir, kamunun kullandığı bir alan olmuş olabilir. O zaman ne yapılacak; oraların, şahsın imar hakkının bir başka yere transferi ile ilgili eline sertifika verilecek. Bu bir teknik çalışma sonucu olacak konular. Hemen akşamdan sabaha olmayacak şeyler. Daha sonra o sertifika herkeste olacak. İstenirse bunlar ticari meta olarak kullanılacak, istenirse başka bir yerde arsayla değiştirilecek, istenirse borsada değerlendirilebilecek” dedi.
Kentsel dönüşümde gelinen süreci de değerlendiren Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün yaşanan seçim döneminde bir duraksamanın yaşandığını ancak yeniden yükselişe geçtiğini ifade etti. Güllüce, “Gittikçe artıyor. Seçim döneminde biraz yavaşladı, ancak şu an ivme çok hızlandı. Oldukça iyi noktaya gidiyor. Birkaç tane daha kentsel riskli alan ilan edeceğiz. Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce hazırlanıyor. İki seçim geçirildi, o nedenle yavaşlama yaşandı. Tekrar ivme yukarıya doğru çıkıyor. Kentsel dönüşüm iyi gidiliyor. Sadece bizim bakanlığın yapmadığını bilmemiz lazım. Bir TOKİ yapıyor, iki belediyeler müstakilen kendileri yapıyor, üç vatandaş kendisi yapıyor, dört; biz ve birlikte olduğumuz belediyeler yapıyor. Bunun dördü de mümkün. Biz bunun dördünde de varız. Bizim ile hepsinin ilintisi var, ama bizim ortak olarak yaptığımız kentsel dönüşüm sayısında da, vatandaşın münferiden yaptığı sayıda da gittikçe artma var” dedi.
Bozcaada’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/100 bin ölçekli imar planı hazırladığı yönündeki iddialara da yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konunun asılsız olduğunu söyleyerek, “Konu doğru bilinmiyor. 1/100 binde o görünmez. 1/100 bin planda oranın imara açılıp açılmadığı görünmez. Bunun alt katmanları var; 5 bini ve 1000’i var. 25000’i var. 1/100 binde öyle bir iddia doğru değil. Ölçek çok büyük çünkü” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<