Bakan Müezzinoğlu: “Emeklinin promosyon düğümü önümüzdeki hafta çözülecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere ödenecek promosyonlarla ilgili çalışmayı bakanlık olarak tamamladıklarını belirterek, "Bardağın suyunu yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın başbakanımıza...

13 Aralık 2016 Salı 16:53
Bakan Müezzinoğlu: “Emeklinin promosyon düğümü önümüzdeki hafta çözülecek”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere ödenecek promosyonlarla ilgili çalışmayı bakanlık olarak tamamladıklarını belirterek, "Bardağın suyunu yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın başbakanımıza teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın başbakanımız gerekli açıklamayı, müjdeyi verir" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da As TV’nin televizyon programına katılarak merak edilen sorulara cevap verdi. Asgari ücretle ilgili toplantının ilkinin geçen hafta salı günü yapıldığını ifade eden Müezzinoğlu, “İkincisi bugün yapılıyor. İşçi temsilcileriyle burada kalkınma ve çalışma bakanlığının başkanlığında Türk-İş’te yapılacak gelecek haftada TİSK’te yapılacak. Hem işçi kesiminin talepleri, gelecek hafta da işveren temsilcilerinin talepleri görüşülecek biz de hükümet olarak hakemlik rolümüzü en ideal şekilde yaparak inşallah asgari ücreti ay sonu itibarıyla netleştirmiş olacağız. Her iki tarafından da tek başına çok mutlu olduğu bir fotoğraf değil, her iki tarafından yeterince mutlu olduğu güven duyduğu ama geleceğimizin de güvenli ve huzurlu olduğu bir kararı almamız lazım. İşverenin ilk anda masaya otururken sıfır zam talebi, geçen yıl yüzde 30 yapıldı, dünya ekonomisinin gidişatı, dünya ile rekabet istihdamda oluşan daralma bütün bu parametreleri masaya getirecektir. Ama çalışan kardeşlerimizin de yine haklı parametlerini de işçi temsilcileri getirecektir biz de burada hakkaniyetli bir hakem görevi üstleneceğiz. Ama arzu edileni verebilme bugün için çok mümkün görünmüyor" dedi.

"Müjdeyi başbakan verecek"
Emeklilere ödenecek promosyonla ilgili soru üzerine de Bakan Müezzinoğlu, "Biz bakanlık adına kendi ölçeğimdeki çalışmaları tamamladım. Bardağın suyun yarıdan azdan yarıdan çoğa çıkartması için sayın başbakanımıza teslim ettim. Bu hafta ya da gelecek hafta sayın başbakanımız gerekli açıklamayı müjdeyi verir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<