banner359

Bakan Yıldız ’seçim önlemleri’ni açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri için alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Kolluk kuvvetleriyle beraber bir kısım yerlerde alınacak önlemler, teknik çalışmalarımızın dışındaki...

27 Nisan 2015 Pazartesi 11:21
Bakan Yıldız ’seçim önlemleri’ni açıkladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri için alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Kolluk kuvvetleriyle beraber bir kısım yerlerde alınacak önlemler, teknik çalışmalarımızın dışındaki önlemlerdir. Bunu son derece önemsiyoruz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) AR-GE Çalıştayına katılmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 7 Haziran genel seçimlerinin yaklaştığını hatırlatarak, seçim günü alınan tedbirlerin neler olduğunun sorması üzerine Bakan Yıldız, "Seçim yaklaşıyor bununla alakalı aldığımız tedbirler bildiğiniz gibi bütün idari izinler kaldırılmış durumda. Çünkü özel sektör bir kamu hizmeti görüyor. Bir kamu hizmetinin özel sektör eliyle görülmesi demek bir nevi kamu hizmetçisi gibi görmemiz gerekiyor. O yüzden izinler kaldırılmış durumda. Bütün teknik detaylar tek tek irdeleniyor. Bazı bakımı yapılması gereken hatlarımız var. Bazı semtlerimizdeki elektrik kesintileri kontrollü olarak yapılan bakım çalışmalarından dolayı yapılan kesintilerdir. Güvenlik açısından da bizim dışımızda bütün teknik detayları önemleri bizde alıyoruz ama kolluk kuvvetleri açısından da bir takviye yapılması lazım geldiğini gördük. Çünkü geçen hafta Silopi’de 154 kilovatlık bir direk ne yazık ki terör saldırısı sonucunda yıkıldı. Bunun yapılması demek oradaki vatandaşımızın Kürt’ü Türk’ü yok ama o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın elektriksiz kalması demek. Bu nasıl bir hak savunuculuğudur bunu anlamış değiliz. Türkiye’de üretim fazlalığı vardır arz fazlası vardır. Elektriğin üretimiyle ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Son iki yıldan veri böyledir bu. O yüzden kolluk kuvvetleriyle beraber bir kısım yerlerde alınacak önlemler hele hele seçim günü trafo merkezlerinin bir kısmındaki alınacak önlemler teknik çalışmalarımızın dışındaki önlemlerdir. Bunu son derece önemsiyoruz. Herhangi bir problem yaşanacağı kanaatinde değilim” karşılığını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<