banner359

’’Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor...’’

Başbakan Davutoğlu, seçim vaatleri üzerinden CHP ve HDP’yi eleştirerek, ’’Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Kılıçdaroğlu Maliye Bakanımızın hesap sınavından geçsin, sonra milletin huzurunda...

21 Nisan 2015 Salı 19:10
’’Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor...’’
Başbakan Davutoğlu, seçim vaatleri üzerinden CHP ve HDP’yi eleştirerek, ’’Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Kılıçdaroğlu Maliye Bakanımızın hesap sınavından geçsin, sonra milletin huzurunda siyaset sınavına alırız’’ dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda AK Parti’nin Ankara milletvekili adaylarını tanıttı. Davutoğlu, kürsü konuşması öncesi AK Parti’nin seçim müziği olan ’Söyle Var Mısın’ şarkısı çaldı. Davutoğlu, bunun üzerine tribünlere "Ankara var mısın" diye sordu, tribünlerden de ’Evet’ yanıtını aldı. İlk TBMM’ye selam olsun. Tacettin dergahında bir daha Allah bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın diyen Mehmet Akif’e selam olsun. Hacı Bayramı Veli’nin, Mehmet Akif’in hatırasını üstlenen aziz Ankaralılara selam olsun. Üç aylara giriyoruz, Allah önümüzdeki yılı, bayramları hayır eylesin. Her günümüzü 3 aylar gibi mübarek, her saatimizi Ramazan bayramı gibi kutlu etsin. Bu milletin bayramını zehir etmek isteyenlere fırsat vermesin. TBMM’nin anlam ve önemini ortaya koyan dönemeçteyiz. Bugün huzurunda olan 32 milletvekili adayımız gönüllerinde Hacı Bayramı Veli’nin aşkını sevdasını, zihinlerde 1. Meclis’in istiklal şevkini ve gönüllerinde İstiklal Marşı’nı taşıyorlar" ifadelerini kullandı.
AK Parti adaylarının tek bir hedefinin olduğunu söyleyen Davutoğlu, "(Bu hedefler) Bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmamak. İnsan onurunu korumak. Esas, 8 Haziran sabahı gurur duyacağız. Ankara’da en yüksek oranda oy almaya hazır mısın?" diye sordu. Bunun üzerine tribünler ’evet’ cevabını verdi.
Seçim beyannamesinin ilan edildiğini anlatan Davutoğlu, "Yeni Türkiye sözleşmesi ilan ettik. Bu sözleşmeyle insan onuruna yakışır Türkiye idealini halkımızın önüne koyduk. Demokrasi, adalet, milli irade dedik" dedi.
Yeni Türkiye Sözleşmesi’nin Ankara’da ilan edilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, Ankara’nın çok onurlu savaşlar gördüğünü ama Ankara’nın Ulucanlar’da yaşanan tek parti zulmünü de bildiğini ifade etti. Davutoğlu, "Ankara, Mamak’ta yaşanan 12 Eylül zulmünü de bilir, 28 Şubat’ta Sincan’da yürüyen tankları da hiç unutmaz. İşte onun için, bu vesileyle tek parti döneminde Ulucanlar’da idam sehpalarında hayatını kaybedenleri de, 27 Mayıs ihtilalinden sonra şahadete yürüyen Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını da, 12 Eylül’de Mamak’ta bir oradan bir buradan denilerek asılan gençleri de, Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle anıyoruz. Bizim yolumuz, nasıl bir daha İstiklal Marşı yazdırmama yoluyla, bizi yolumuz aynı zamanda bu topraklarda bir daha 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 17-25 Aralık’ı yaşatmama davasıdır. Onun için bir sözleşme teklif ettik. Hep beraber özgürlüklerde anlaşalım, adalet anlayışında anlaşalım, yeni bir anayasada anlaşalım’ dedik. Bütün bunları konuşalım’ dedik, ama gerçeği adaleti, hakkı konuşalım. Biz seçim beyannamemiz ve toplumsal sözleşmemizi bu niyetle açıkladık" diye konuştu.

MUHALEFET PARTİLERİNE SESLENDİ
Kılıçdaroğlu, Bahçeli’den, Demirtaş’tan Yeni Türkiye Sözleşmesi’ne bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi beklediklerini belirterek, "Cevap veren, ses veren olmadı çünkü onların meselesi insan onurunu korumak falan değil. Onların meselesi, ortak bir yerde anlaşmak falan değil. Onların meselesi, üst akılla AK Parti’nin, milletin yürüyüşünü durdurmak. Siz ne yaparsanız yapın, millet bizim arkamızdayken bizim yürüyüşümüz durmaz ve durmayacak" dedi.

"KILIÇDAROĞLU’NU MALİYE BAKANIMIZA VE MELİH BEY’E HAVALE EDİYORUZ"
"Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganını Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve diğer partilerin açıklamalarına cevap olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Onlar sadece konuşur, şimdi Kılıçdaroğlu beyanname açıkladı. Baktılar ki Kılıçdaroğlu uçuyor HDP bugün daha da hızlı uçmaya karar verdi. Kılıçdaroğlu’na detaylı cevap vermeceğiz. (Kılıçdaroğlu) Maliye Bakanımızın hesap sınavından geçsin, sonra milletin huzurunda siyaset sınavına alırız. Dolayısıyla, Kılıçdaroğlu’nu Maliye Bakanımıza ve Melih Bey’e havale ediyoruz. Görelim bakalım Melih Bey" ifadelerini kullandı.
Tandoğan Meydanı’nın Anadolu Meydanı yapıldığını belirten Davutoğlu, "Bize her yer Anadolu’dur. Bize her yer Türkiye’dir" dedi.
Mitinglerin, Erzurum ve Sivas’tan başlayacağını ve her mitingte ’Bize her Yer Türkiye’ diyeceklerini söyleyen Davutolu, "Bizim Toroslar’da söylenen bir şey vardır, güzel bir deyiş vardır Silifke türküsüdür, şöyledir, Aslı Yok Yaylası’nda bir sürü koyunum var benim. Herkes kendi kesesinden yesin, içsin saltanatım var benim. Kılıçdaroğlu, Aslı Yok yaylasından türküler söylüyor. Eğer dediklerini yapacak olsa, Aslı yok yaylasındaki bulamadığı kaynaklar var ya, Türkiye sadece bir yılda 150 milyar TL ek bütçe yükü. Bu ne demek biliyor musunuz? Biz devraldığımızda, Eski Türkiye’nin zihniyeti taşıyanlar bize 10.8 bütçe açığı devretmişlerdi" şeklinde konuştu.

"İKTİDAR OLAMAZSAK BEN BU EMANETİ DEVREDERİM"
Başbakan Davutoğlu, "CHP bu zihniyetle iktidar olamaz. Onun için yüzde 35 diyor. Ulaşabileceği en yüksek yer yüzde 35. Kılıçdaroğlu’na siyaseten şunu söylüyorum, Ben buradan söylüyorum eğer Türkiye’de biz iktidar olmazsak ben bu emaneti devrederim. Kılıçdaroğlu aynı inançla söyleyebilir mi? Söyleyemez. Nasıl ekonomide birtakım vaadler peşindeyse, siyasette de hiçbir zaman sözünde durmadı" ifadelerini kullandı.
Tribünlerden "Kemal papucu yarım, çık dışarı oynayalım" seslerinin yükselmesi üzerine Davutoğlu, "O şimdi hayal oyunları ile oynuyor. Vakti bol onunla biraz oyalansın" diye konuştu.
Medya ve ekonomi yazarlarına seslenen Davutoğlu, "Bizi eleştirme hakkına sahiptirler. Biz de eleştiriyoruz, emeklilere zam yaptığımızda, çalışan kadınlarımıza birtakım haklar verdiğimizde, esnafımıza sıfır faizli kredi verdiğimde bugün onları destekleyen medya bütçe disiplininde taviz veriliyor’ diye yaygara koparıyorlardı. Biz, esnafımıza da Kobilerimize de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim sözümüz söz, vaadimiz de kısa zamanda gerçekleşecek hakikattir" dedi.

"EN AZ 20 MİLLETVEKİLİNİ GÖNDERMEYE VAR MISINIZ?"
Davutoğlu’nun "32 milletvekiline sahip çıkmaya, en az 20 milletvekilini göndermeye (Meclis’e) var mısınız? 7 Haziran’da destan yazmaya var mısınız?" diye sorması üzerine tribünlerden ’evet’ cevabı geldi. Davutoğlu, buna karşılık ’Siz varsanız biz de varız" dedi.

"HER BİR KARDEŞİM SANDIĞA GİDECEK VE İRADESİNİ ORTAYA KOYACAK"
Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da, "Size geçen yıldan iki teşekkür borcumuz var. Bir tanesi Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığınız için. İkincisi yerel seçimlerde AK Parti’ye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu seçimlerde bir farkındalık oluşturacağız. Çalmadık tek bir kapı bırakmayacağız inşallah. Ankara ve İstanbul seçimin lokomotifidir. Bu seçimin öneminin farkındayız. İktidar muhalefet herkesin ittifak ettiği şey, bu seçimin hayati önemi olduğu. AK parti güçlü bir şekilde varsa, çözüm süreci başarılı olabilir, güven ve istikrar devam edebilir. Yeni Türkiye’nin inşasında önemli bir noktadayız. Diğerleri de, vesayet odakları, paralel devlet yapılanmaları, mafyatik yapılanmalar da diyor ki ’AK Parti bu seçimden yine başarıyla çıkarsa bize yer yok’ diyorlar. Türkiye’nin kazanımlarını koruması gerekiyor. Bunların hepsi biraraya geldi. Gezi’de, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ama başarılı olamadılar. Millet bizim yanımızda olduğu sürece AK Parti’nin bileğini kimse bükemez. Bu yüzden her bir kardeşim sandığa gidecek ve iradesini ortaya koyacak" ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin ilk defa toplumsal bir sözleşme ortaya koyduğuna dikkat çeken Akdoğan, "Bunların ki Türkiye’yi IMF’ye köle yapma bahanesi. Eski Türkiye’yi bizi götürmeye çalışıyorlar" dedi.

"KILIÇDAROĞLU’NUN HERŞEYİ PALAVRA"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim sürecine işaret ederek, "Üst akıl hemen devreye girdi, bir tarafta CHP, bir tarafta Mhp öbür tarafta HDP seferber oldular. Üst akıl, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu gitti MHP’ye yapıştırdı. Havanızı alacaksınız, 12 seneden beri aldığınız gibi. Kılıçdaroğlu, bu seçimde de ortaya çıktı. Bir başka Kılıçdaroğlu çıktı. Şimdi ekonomiden bahsetmeye başladı. Üst akıl bunlara danışman gönderdi. Allah izin verirse, bu Cuma gecesi Beyaz Tv’ye çıkıyorum, Kılıçdaroğlu’nun belgelerle attığını göstermezsem ben bu Belediye Başkanlığını bırakırım. Bu adamın herşeyi palavra" dedi.

AK PARTİ ANKARA İL BAŞKANI MUSTAFA NEDİM YAMALI
AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, "32 kardeşimiz adaylık için görevlendirildiler. Adaylık sürecini yaşayan arkadaşlarımıza bütün hayatlarında başarılar diliyorum. Listelerimizde her ne kadar 32 adayımız gözükse de esasında biz Ankara’da 722 adayla çalışıyoruz. Hepimiz bir aileyiz. Partide aday adaylığı için müracaat edenle aday olan kardeşlerimizin hepsi birdir" diye konuştu.
Ankara teşkilatlarının 2015 seçimlerine ve 2019 seçimlerine de şimdiden hazır olduğunu belirten Yamalı, "Ankara teşkilatları Başkanlık sistemine de hazırdır. Mübarek üç aylar hepimize hayırlı olsun, Allah’a emanet ediyorum" dedi.
Toplantının gerçekleştirildiği salonda, kadınlar için salonun orta bölümü özel olarak ayrıldı. Olası bir sağlık sorununa karşı sağlık ekipleri de alanda hazır bulundu. Toplantı öncesinde görevlilerin, adayların bulunduğu platformu temizlemesi de dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Salonda, Başbakan Davutoğlu’nu bekleyen kalabalık ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla Başbakan Davutoğlu’nu karşıladı.
Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. Atalay, bir süre adaylarla sohbet etti. AK Parti’nin seçim şarkıları da toplantıda dinletildi. Davutoğlu, salona girişinde adaylarla tek tek tokalaştı. Vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtan Davutoğlu, vatandaşları selamladı. Tribünlerden ’Başbakan Ahmet Davutoğlu’ sloganlarının yükselmesi üzerine, Davutoğlu vatandaşları selamlayarak vatandaşlara karşılık verdi.

AK PARTİ’NİN ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
AK Parti’nin Ankara 1. Bölge’deki adayları arasında sırasıyla şu isimler yer alıyor:
"Yalçın Akdoğan, Ahmet Gündoğdu, Ali İhsan Arslan, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Tülay Selamoğlu, Fatih Şahin, Mehmet Emin Zararsız, Hasan Albayrak, Ercan Kınacı, Barış Aydın, Murat Köse, Hasan Karagöz, Hatice Demirtaş, Haydar Şahin, Fatma Coşar Karacan, Mehmet Ali Canlı."
AK Parti’nin Ankara 2. Bölge’deki milletvekili adayları ise sırasıyla şöyle: "Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Lütfiye Selva Çam, Vedat Bilgin, Aydın Ünal, Ayhan Yılmaz, Mahmut Sami Mallı, Nevzat Ceylan, Ahmet Baba, Nuri Elibol, Adem Ceylan, Selim Cerrah, Bülent Yağmur, Neslihan Cenk."
AK Parti’nin Ankara birinci bölge adaylarında 4 kadın, ikinci bölge adaylarında ise 2 kadın milletvekili adayı olmak üzere toplamda 6 adayı bulunuyor. 1. Bölge birinci sıradan Yalçın Akdoğan, 2. Bölge 1. Sıradan ise Emrullah İşler, AK Parti’nin Ankara milletvekili adayı olarak gösterildi. Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, birinci bölge ikinci sıradan aday gösterildi. Birinci bölgede, AK Parti eski Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da yer alıyor. Başbakan Davutoğlu’nun başdanışmanlarından Ertan Aydın Ankara birinci bölge, Vedat Bilgin de Ankara ikinci bölgeden aday gösterildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<