banner359

Kumburgaz’da Kaybolan Gençlerin Ailesi Tepkili

Kumburgaz’da deniz bisikleti ile açılan ancak bir daha haber alınamayan gençlerin aileleri, deniz bisikletini kiralayan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Aileler, şahsın sorumlu olduğunu ve serbest bırakılmasının hukuki olmadığını...

09 Eylül 2014 Salı 16:40
Kumburgaz’da Kaybolan Gençlerin Ailesi Tepkili
Kumburgaz’da deniz bisikleti ile açılan ancak bir daha haber alınamayan gençlerin aileleri, deniz bisikletini kiralayan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Aileler, şahsın sorumlu olduğunu ve serbest bırakılmasının hukuki olmadığını savundu.
Kumburgaz’da deniz bisikletiyle denize açılan ancak bir daha haber alınamayan gençlerin aileleri, deniz bisikletini kiralayan şahsın serbest bırakılması üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Ziyarette arama çalışmaları ile ilgili ailelere bilgi verildiği öğrenildi. Ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan aileler, deniz bisikletini kiralayan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

“TAHLİYE KARARI HEPİMİZDE SARSINTI YAŞATMIŞTIR”
Aileler adına basın açıklamasını denizde kaybolan gençlerden Serdar ve Doğan Demir kardeşlerin kız kardeşleri Remziye Demir yaptı. Remziye Demir, ‘‘Olası ve öngörülebilir kasıtla 5 genç insanın ölümüne sebebiyet veren Sinan Ö. serbest bırakılmıştır. Suçluluğu sabit olduğu halde asgari deliller toplanmadan şahsın serbest bırakılması adalete olan güveni zedelemiştir. Ailelerin ve toplumun vicdanını kanatan bu tahliye kararı hepimizde sarsıntı yaşatmıştır. Herkesin kendi adaletini sağlayacak nitelikteki bu tahliye kararı ceza hukukunun temel ilkelerine açıkça aykırıdır’’ dedi.
Vali Mutlu’nun kendilerine gerekli çalışmaların devam edeceğini söylediğini belirten Demir, “Vali bey benimde vicdanım rahat değil dedi. Çünkü ortada bir cenazemiz var. 4 de kaybımız var. Bunlara büyük ihtimalle ölü karinesi uygulanacak. Toplumun bütün kesimi bu durumdan çok rahatsız’’ dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<