banner359

Bdp Kongresi Başladı

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 3. Olağan Kongresi başladı. Adının ve ambleminin değiştirileceği açıklanan BDP’nin 3. Olağan Kongresi başladı. İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, HDP Eş...

11 Temmuz 2014 Cuma 13:51
Bdp Kongresi Başladı
Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 3. Olağan Kongresi başladı.
Adının ve ambleminin değiştirileceği açıklanan BDP’nin 3. Olağan Kongresi başladı. İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, HDP Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Gülten Kışanak katıldı. Kongrede BDP Milletvekili İdris Baluken, bölücü terör örgütü elabaşı Abdullah Öcalan’ın mesajını okudu. Öcalan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:
"Yaşadığımız koşullar gereği yenilenmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Partileşme geleneğimiz, demokratikleşemeyen Türkiye nedeniyle varlığını bu güne kadar taşısa da hak ettiği kazanımlara ulaşamamıştır. Kendim, 20 yılı aşkındır hareketinize olan katkımı ifa etmeye çalışıyorum. Köklü reformlara ihtiyaç duyuluyor. Esas olarak temsil etmeye çalıştığımız Kürt halkı, ulusu için Türkiye koşullarında devletsel hukuki, ekonomik gerçekte en doğru mekânsal konumsallama, bölgenin demokratik partisinde olabilir. Yeni Türkiye demokrasisine bu adlardan biri altından somut hizmet edilebilir. Bir ad değişikliği önermiyorum. Genele ve özele hizmet edecek formülü sunuyorum. Defacto da olsa, resmi ifadesini Türkiye’nin geleceğine hizmet etmek olan HDP’nin yer almasıdır. Türkiye 60 yıldır gladyonun ayrıştırdığı projelerine kurban edilmektedir. HDP’ye saldırıların altında bu yatmaktadır. Bu oyunu resmi çatıda birleşmekle bozabiliriz. Türkiye gerçeğinde yerel ve ulusal demokrasi aynı oranda örülmeden kapitalizmin kapanından sağlıklı bir çıkış gerçekleşemez. Yeni partileşmede toplumun ihtiyacı ideolojik kadro eğitimidir. Geçen 20 yıl ideolojik yoksun kadrolarla yürütülmeye çalışılmıştır. İhtiyaç duyulan kadrolar yetiştirilmesidir. Kadro yetiştirilemeden bir şey yapılamaz. Yeni parti kadro yetiştirme okuludur. Amatörlerle bu işin yürümediği yeterince açığa çıkmıştır. Parti toplumun her alanındaki ihtiyaç için yeterli kadro eğitmeyi ve bunu tüm bölgelere sağlamadan başarılı olamaz. Bizler ne ideolojik ne pratik olarak milliyetçilerin oyununa gelemeyiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<