Bekir Bozdağ’dan BM’ye sert sözler

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Birleşmiş Milletler’in Suriye’de yaptığı şey sadece ölü saymak, bir de iltica edenlerin sayısını dünyaya ilan etmekten ibarettir” dedi. Esenler Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında...

06 Temmuz 2015 Pazartesi 23:31
Bekir Bozdağ’dan BM’ye sert sözler
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Birleşmiş Milletler’in Suriye’de yaptığı şey sadece ölü saymak, bir de iltica edenlerin sayısını dünyaya ilan etmekten ibarettir” dedi.
Esenler Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘7 Kıta, 7 Bölge, Tek Sofra Dünya İftarı’ programına katılan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Birleşmiş Milletler’i (BM) dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan insanlık dramlarına karşı gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle sert sözlerle eleştirdi. DEAŞ’ın uluslararası bir proje terör örgütü olduğunu ve uluslararası güçler tarafından yönetildiğini de ifade eden Bozdağ, “DEAŞ denilen terör örgütü birdenbire ortaya çıkmadı. Bunu ortaya çıkaran nedenler de oldu. Ama bir bakıyorsunuz 2013 yılına kadar olmayan bir terör örgütü, altyapıları kim oluşturdu, nasıl oluştu o meçhul ama bir bakıyorsunuz yerden çıkıveriyor. Düşünebiliyor muzunuz dünyanın pek çok ayrı ülkesinden dilleri farklı, anneleri babaları farklı, vatanları farklı, kültürleri, yetişme tarzları farklı bu kadar genç insanı öyle bir organizasyon var ki bölmeye, öldürmeye ikna ediyor, Irak’a, Suriye’ye getiriyor. Allah aşkına Esenler’in bu iftar sofrasını şereflendiren değerli insanlarına soruyorum Elif’i görse mertek sanan bir terörist böylesi bir organizasyonu becerebilir mi?” diye konuştu.

“ÇOK NET SÖYLÜYORUZ DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ULUSLARARASI PROJE BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”
Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz anne babalar olarak kendi evlatlarımızı aynı noktada hareket ettirebiliyor muyuz? Biz onu başaramıyoruz ama dikkat buyurun dünyanın dört bir yanından insanları birileri ikna ediyor, ölmeye öldürmeye Suriye’ye, Irak’a getiriyor. Peki bunların lojistiğini kim sağlıyor? Peki bunların dillerinde bunlara hitap edecek kişileri kim eğitiyor. Bu silahların hepsi ileri teknoloji, silahları normal asker kullanamaz. Bu silahların kullanılabilmesi için çok iyi eğitim alınması lazım. Bu silahları bunlara kim veriyor. Gökten bombalanmadık yer bırakmıyorlar ama hiçbir şey değişmiyor. Onun için bu organizasyon büyük bir organizasyondur. DEAŞ terör örgütü çok net söylüyoruz uluslararası proje bir terör örgütüdür. Egemen güçlerin beslemesi bir terör örgütüdür, taşeronluk vazifesi yapıyor.”

“HİÇ KİMSE TÜRKİYE’Yİ DEAŞ İLE YAN YAN GETİREMEZ”
Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’a karşı büyük bir mücadele verdiğinin altını çizen Bekir Bozdağ, “DEAŞ’a karşı en büyük mücadeleyi dün de, bugün de Türkiye vermektedir. Yarın da en büyük mücadeleyi Türkiye verecektir. Ama buna rağmen DEAŞ ile Türkiye Cumhuriyeti devletini yan yana koymak isteyen içimizde hainler olduğu gibi dışarıda da buna gayret eden uluslararası çevreler olduğunu da çok iyi biliyoruz. Hiç kimse Türkiye’yi ne DEAŞ terör örgütüyle ne de başka bir terör örgütüyle yan yana getiremez. Biz terörle her zaman mücadele ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. Bölgenin huzuru her şeyden önce Türkiye’nin
huzuruyla alakalıdır” dedi.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÖLÜ SAYICILIĞI YAPIYOR”
BM’yi de ağır sözlerle eleştiren Bozdağ, “DEAŞ terör örgütüne karşı tedbir almakta da geciktiler, Suriye’deki zalim yönetime karşı da herhangi bir tedbir almıyorlar. Türkiye ne yapacak? Biz bütün dünyayı davet ediyoruz ‘gelin bu zulme son verin’. Ama Birleşmiş Milletler’in Suriye’de yaptığı şey sadece ölü saymak, bir de iltica edenlerin sayısını dünyaya ilan etmekten ibarettir. Ölü sayıcılığı yapıyor resmen. Ne için kuruldu bu Birleşmiş Milletler, ne için var Birleşmiş Milletler, Güvenlik Konseyi? 5 tane daimi üyenin güvenliği için mi var, yoksa insanların güvenliği, huzuru, barışı için mi var? Türkiye bu noktada tavrını net koymuştur, bundan sonra da tavrını koymaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<