banner359

Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Tekirdağ’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın son durağı Çorlu oldu.Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Tekirdağ ziyaretlerinin son durağı...

24 Temmuz 2014 Perşembe 22:08
Birlik Ve Beraberlik Mesajları Verdi
10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Tekirdağ’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın son durağı Çorlu oldu.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Tekirdağ ziyaretlerinin son durağı olan Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda halktan oy istedi. 10 Ağustos’ta halkın ilk defa kendi başkanını seçeceğini söyleyen Demirtaş, "Tek olalım demiyorum birden çok dilimiz var birden çok kimliğimiz var bir olalım diyorum bir, bir yürekte atan sevda olalım diyorum" diye konuştu.

"DİĞER PARTİLERE OY VERENLER DE BİZİM KARDEŞİMİZDİR"
Demirtaş, şunları kaydetti: "Laik yaşam sosyal yaşam müdahaleye uğramasın bu herkesin hakkıdır kimse karışamaz ama bütün ezilenler bu baskıcı anlayışa otoriter sisteme karşı direneceksek önce birbirimizi anlayalım. Önce yüreğimizi birbirimize açalım, önce ön yargılarımızı kılalım, önce birbirimize karşı nefret dilini kıralım göreceksiniz o zaman sorunlarımızı çözmek her zamankinden daha kolay daha mümkün daha kolay olacak. Bunların kullandığı dile bir bakın Türkiye’nin yüzde ellisini evde zor tutuyorum diyor, yani geri kalan yüzde elli onun kafasında yok edilmesi gereken düşmandır. Ama biz bunu yapmayacağız, AKP’ye oy veren de bizim kardeşimizdir, CHP’ye ve MHP’ye oy veren de bizim kardeşimizdir. Yeni yaşam çoğulcu olsun, çok kültürlü olsun istiyoruz. Tekçilik bizim doğamızda yoktur, insanın doğasında tekçilik yoktur ne Allah’ın gönderdiği bir kitapta vardır tekçilik ne solun kitabında ne de sosyalizmin kitabında tekçilik yoktur. Toplumsal barışımızı kuracaksak o da bizim elimizde halkın ellerinde halkın gönlünde kurulacak. Yukarıda kurulmuş barışın, siyasette kurulmuş barışın halkta karşılığı yoksa bir anlamı olmaz. Biz öncelikle acılarımızı yarıştırmak yerine acılarımızı yakınlaştıracağız. Bileceğiz ki Kürt’ün anasının gözyaşıyla Türk’ün anasının gözyaşının arasında renk farkı yoktur acıları aynıdır. Anaların acısının arasına fark koymayacağız."

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR HEVES, BÜYÜK BİR FIRSAT DEĞİL"
Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni Türkiye bunların dediği gibi patronların, para babalarının, hırsızların Türkiye’si olmayacak. Bizler yeni yaşamı kurarken bunlara yer olmayacak. Ben seçilemeyebilirim, dediğim gibi bu benim için büyük bir heves, büyük bir fırsat değil. Siz buradasınız ya bir aradasınız ya budur kazanmak işte budur. Cumhurbaşkanı seçilirsek bir günde sorunlar çözülür demiyorum ama Çankaya’da halkla çalışan bir anlayış olur. Nerede bir işçi grevi varsa Cumhurbaşkanı onun yanında olur, nerede şiddet gören bir kadın varsa Cumhurbaşkanı onun yanında olur ve o koltuğu babasının malı mülkü gibi kullanmaz. Karar alırken gençlik meclisleriyle, kadın meclisleriyle, inanç ve emek meclisleri ile bir arada karar alır. Halk ne diyorsa halk ne istiyorsa neyi düşünüyorsa onlarla birlikte karar alır. Cumhurbaşkanı ancak bu şekilde olursa halkın başkanı olur."
Demirtaş daha sonra partililerine veda ederek karayolu ile İstanbul’a hareket etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<