banner359

Çiftçilere müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ mitinginde çiftçilere müjde vererek organik tarım, seracılık, damlama sulama alanında yapılacak her çalışmaya sıfır faizle ve her türlü destekle takviye verileceğini söyledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu,...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 21:39 2015-05-26 00:23:20
Çiftçilere müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ mitinginde çiftçilere müjde vererek organik tarım, seracılık, damlama sulama alanında yapılacak her çalışmaya sıfır faizle ve her türlü destekle takviye verileceğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’da halka hitap etti. Valilik önünde düzenlenen mitingde çiftçilere seslenen Başbakan Davutoğlu, "Tekirdağ her türlü hizmete layık. Özellikle Tekirdağ’daki çiftçilerimize sesleniyorum. Tekirdağ’da ve bütün Türkiye’de 2002 yılında bütün tarımsal destekler durmuştu. Biz iktidara geldiğimizde Kemal Derviş hani şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası var ya, bütün tarımsal desteği durdurmuştu. 2002’de 1,8 milyarda kalan tarımsal desteği 10 milyar Türk Lirası’na çıkardık. Bu sene 10 milyar Türk Lirası tarımsal destek verdik. Toplam 70 milyar Türk Lirası bütün tarım sektörüne destek verdik 12 yılda. Hayvancılıkta sıfır faizli krediyi verdik" dedi.
Yeni kararlar aldıklarını ve seracılığı destekleyeceklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Trakya’daki bütün çiftçilerimize sesleniyorum. Organik tarım, seracılık, damlama sulama alanında yapacağınız her çalışma sıfır faizle ve her türlü destekle takviye edilecektir. Aynı şekilde tarımsal kooperatiflerin borçlarını erteledik. Sulama birliklerinin elektrik borçlarını erteliyoruz. Çiftçiye kim sahip çıkıyor? Kanolaya, ayçiçeğine, buğdaya yüksek primli teşvikler verdik. Şunu bilmenizi isterim. Trakya bereketli toprakların diyarı. İnşallah bizim dönemimizde Trakya sadece Türkiye’yi değil bütün Balkanlar’ı besleyecek bir tarım havzası haline gelecek. Toplulaştırma çalışmalarını arttırıyoruz. TRAGEP projesi Ergene Havzasıyla buradaki taşkınlar ve herhangi zararlara karşı da gerekli mücadeleyi vereceğiz. Don sebebiyle zarar görmüş çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Zararlarının karşılanması için de gerekli talimatları verdik. Bir tek çiftçimizin gözünde herhangi bir sebeple bir damla yaş olsa o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Çiftçilerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz inşallah" diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 26.05.2015 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<