Erdoğan’ın Mitinglerindeki Serinleten Detay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunaltan sıcaklarda gerçekleştirilen açılış törenleri ile miting alanlarında Mekke ve Medine’de kullanılan soğutma ve nemlendirme sistemlerinin kullanıldığı açıklandı.Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde...

01 Ağustos 2014 Cuma 10:45
Erdoğan’ın Mitinglerindeki Serinleten Detay
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunaltan sıcaklarda gerçekleştirilen açılış törenleri ile miting alanlarında Mekke ve Medine’de kullanılan soğutma ve nemlendirme sistemlerinin kullanıldığı açıklandı.
Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde 50 dereceyi buldu. Sıcaklardan dolayı kalabalık ve açık alanlardan uzak duran halka, serin bir ortam sunmak isteyen Başbakan Erdoğan, birçok organizasyonunda yer alan soğutma ve nemlendirme sistemini Cumhurbaşkanlığı seçim mitinglerinde de kullandığı görüldü. Yoğun kalabalığın ağırlandığı söz konusu organizasyonlarda sistemi birçok kez kullandıklarını açıklayan firma sahibi Yalçın Özdemir, şöyle konuştu:
“AKP’nin referandum mitinglerinde, açılış törenlerinde bu sistemi uyguladık. Sistem Türkiye’de yeni aslında. Mekke ve Medine’de hacılar ve umre ziyaretine giden vatandaşlar bunu iyi bilir. Biz orada da bu sistemi kurduk ve kullanılıyor. Yaklaşık 45- 50 dereceyi bulan hava sıcaklıklarında insanları miting alanlarında tutmak çok zor. 8 -14 derece arasında bir serinletme uygulanabiliyor. Ferah bir dağ havası esintisiyle kendilerini Kaçkar yaylalarında hissedebiliyorlar. AK Parti mitinglerinde Başbakan kendine ve protokole bu sistemi istemiyor sadece gelen vatandaşlar için bu sistem kuruluyor. Örneğin Kocaeli mitinginde Başbakan’ın platformunun önüne beş sistem içerisinde yer alan fan koyduk. Ancak daha sonra Başbakan’ın korumaları tarafından kaldırmamız istendi. Yani Başbakan Erdoğan sıcak günlerde bile kendisini değil vatandaşını düşünen bir profil ortaya koyuyor.”

DİĞER ADAYLARA DA TEKLİF ETTİ
Cumhurbaşkanlığı seçimi için diğer adaylarının gerçekleştirdiği çeşitli organizasyonlarda da sistemin kullanabileceği önerisini sunan Özdemir, ”Bir miting alanına giriş çıkış süresi yaklaşık 8 saat. Dolayısıyla insanların dayanması zor oluyor. Diğer siyasi partilerin bu konuda bir çalışması yok. Bu zamana kadar böyle bir talep gelmedi. AK Parti bunu pek çok mitinginde kullanıyor" dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR
Özdemir, söz konusu sistemin nasıl çalıştığına ilişkin de şunları söyledi:
“Açık alanda klima sistemini kullanamazsınız. Açık alanda suyu yüksek basınçla pulverize ediliyor. Böylelikle ortamdaki ısı emilerek ciddi bir serinletme sağlıyor.”
(iha)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<