’’filistinli Kardeşlerimize Destek Olmaya Devam Edeceğiz’’

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından Filistin’e yapılan yardımlarla ilgili açıklama yayımladı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemiz, İsrail’in yüzlerce masum sivilin hayatını kaybettiği, binlercesinin...

24 Temmuz 2014 Perşembe 22:31
’’filistinli Kardeşlerimize Destek Olmaya Devam Edeceğiz’’
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından Filistin’e yapılan yardımlarla ilgili açıklama yayımladı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemiz, İsrail’in yüzlerce masum sivilin hayatını kaybettiği, binlercesinin de yaralandığı Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonunun durdurulması ve bölgede kalıcı bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarının yanı sıra saldırılardan etkilenen Filistin halkının acil insani ihtiyaçlarının karşılanması doğrultusundaki çalışmalarını ara vermeksizin sürdürmektedir” denildi.
Filistin Devleti’nin talebi üzerine, Gazze’deki tek elektrik santralinin acil yakıt ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 640 bin ABD Doları tutarında maddi desteğin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Filistin makamlarına iletildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Anılan meblağla yerel olarak satın alınacak yakıt, Gazze’deki hastanelere ve diğer hayati önemi haiz kuruluşlara elektrik tedarik eden santralin işleyişini sürdürmesine imkan sağlayacaktır. TİKA, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı’nın daha önce açıklanmış olan Gazze’ye yönelik insani yardım çalışmaları da devam etmektedir. Ülkemiz, saldırılar ve abluka altında yaşam mücadelesi veren Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize tüm imkanlarıyla destek olmayı sürdürecektir.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<