Hdp Ile Hüda-par’ın Arası Oluyor Mu ?

HDP-DBP ile HÜDA-PAR arasında yaşanan gerginliği sonlandırmak için arabuluculuk yapan STK’ların mesaisi olumlu sonuçlar vermeye başladı.IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla çıkan ve Türkiye genelinde 36 kişinin...

21 Ekim 2014 Salı 14:33
Hdp Ile Hüda-par’ın Arası Oluyor Mu ?
HDP-DBP ile HÜDA-PAR arasında yaşanan gerginliği sonlandırmak için arabuluculuk yapan STK’ların mesaisi olumlu sonuçlar vermeye başladı.
IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla çıkan ve Türkiye genelinde 36 kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan olaylarda, HDP-DBP’li ile HÜDA-PAR’lı gruplar da karşı karşıya gelmişti. Olayların 2’nci gününde, göstericilerin HÜDA-PAR’a yakın bir gruba kurban eti dağıttıkları sırada saldırması ve gruptan 4 kişiye öldürmesi üzerine iki taraf arasındaki gerginlik had safhaya ulaştı. Bunun üzerine 15 STK ve siyasi parti temsilcisi, iki taraf arasındaki gerginliği sonlandırmak için devreye girdi. Her iki tarafla da konuşan arabulucular, geçen süre zarfında kesin bir sonuç alamadı.

TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ
Bunun üzerine uzlaşı heyeti içerisinde yer alan DDKD, KADEP, İHD, MAZLUM-DER, Baro, DTSO, DOGÜNSİFED, DESOP, DİSİAD, AY-DER, DİYANET-SEN, Azadi İnisiyatifi, ÖZGÜR-DER, Zeytindalı Barış Platformu, Dicle Fırat Diyalog Grubu temsilcileri dün tekrar bir araya gelerek, toplantı gerçekleştirdi. Basından gizlenen toplantıya HDP-DBP ve HÜDA-PAR’lı yetkililerin de katıldığı öğrenildi. Saat 12.30’da başlayan toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Uzlaşı için yoğun çaba harcayan heyetin, iki taraf arasındaki husumeti sonlandırmaya yakın olduğu öğrenildi. Ayrıca heyetin, sadece son çıkan olaylarda yaşanan gerilimi sonlandırmaya değil, HDP-DBP ile HÜDA-PAR arasında kalıcı bir uzlaşı sağlamaya çalıştığı da bildirildi. Toplantıda, yapılan çalışmalarla ilgili basına bilgi verilmemesi kararı alındığı da kaydedildi.

"OLUMLU BİR TABLO VARDI"
Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, toplantıda konuşulan detayları açıklayamayacağını belirterek, "Olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Fakat şu anda kamuoyuna açıklanacak bir karar yok. Bütün sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler çalışmalarını yürütüyorlar. İleriki günlerde herkes Kürtler arasında 90’lı yıllardaki gibi bir kavga yaşanmayacağı konusunda hem fikir" dedi.

"KALICI BİR UZLAŞI ÇABASI VAR"
Adının açıklanmasını istemeyen bir STK başkanı da toplantının ve görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirterek, "Her iki taraf arasında kalıcı bir uzlaşı sağlamaya çalışıyoruz. İki grubun bir daha asla karşı karşıya gelmemesi için çaba gösteriyoruz. Önemli sonuçlar aldık. İki taraf da yaşananlardan memnun değil. Şu anda bir takvim belirlemedik ama ilerleyen günlerde sonuç alabileceğimizi umuyoruz" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<