Hdp’den Hakkari’deki Saldırıyla Ilgili Açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edildiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.HDP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, “23 Ekim’de Kağızman’da 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden...

25 Ekim 2014 Cumartesi 22:12
Hdp’den Hakkari’deki Saldırıyla Ilgili Açıklama
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edildiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
HDP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, “23 Ekim’de Kağızman’da 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden sonra bugün de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 asker öldürüldü. Bu gelişmeler bizim için büyük üzüntü ve kaygı konusudur. Yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yakınlarına sabır diliyoruz. Yaşananlardan üzgün ve kaygılıyız. Çünkü yeniden canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme yaklaşıldığını hissediyoruz. Kaygılıyız. Çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu’nun bugünkü durumunda Türkiye’yi son derece tehlikeli bir ortama sürükleyeceğini biliyoruz. Kalıcı bir barış için herkesi sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, doğru ve gerekli adımlar atıldığında kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. HDP olarak bu acıların tekrarlanmamasını diliyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz” denildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<