banner359

Hdp’li Vekilden "hac" Isyanı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, geçen sene de bu senede hac talebinin karşılanmadığını söyledi. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin birleştirerek Meclis’e gönderdiği Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili teskerenin...

02 Ekim 2014 Perşembe 13:06
Hdp’li Vekilden
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, geçen sene de bu senede hac talebinin karşılanmadığını söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin birleştirerek Meclis’e gönderdiği Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili teskerenin kapsamının bugüne kadarki teskerelerin kapsamından daha geniş olduğunu belirten Altan Tan, teskerenin Irak’a müdahaleyi, tampon bölge kurulmasını öngördüğünü ve yabancı ülke askerlerinin Türkiye üzerinden geçerek muhtemel askeri operasyonlara katılmasına izin verdiğini ifade etti. Tan, HDP olarak bu teskereye daha önceden açıkladıkları gibi ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladı.
Ortadoğu’daki ve Türkiye’nin iç sorunlarının askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, bu sorunlar çözülemediği için silahların olduğunu kaydeden Altan Tan, “Şuana kadar çıkan teskerelerin sayısını unuttuk. Kaç yüz sefer Kandil bombalandı halk sayısını unuttu. Siz bu sorunları siyaset ile demokrasi ile çözemediğiniz için bu silahlar var. Bu sorunları çözebilirsek bu teskerelere de bir ihtiyaç olmayacak, silahlara da bir ihtiyaç olmayacak. Bu sorunların çözümü Türkiye’nin içinde. Türkiye ne yaptığını bilmez bir şekilde Ortadoğu’ya gidiyor” dedi.
“Bu teskere yine bizi sonu maalesef belli olan kargaşalara ve kaosa, felaketlere götürmektedir” diyen Tan, teskerenin hiçbir sorunu çözmeyeceğini ifade etti.

“BENİM HAC TALEBİM KARŞILANMADI”
TBMM’de hacca gitmek isteyen milletvekili ve ailelerinin kuraya girmeden Suudi Arabistan hükümetinin verdiği kontenjan ile hacca gidebildiklerini söyleyen Altan Tan, “Bu sene de 40’ın üzerinde milletvekilinin hacda olduğu söyleniyor. Ama geçen sene de, bu sene de benim hac talebim karşılanmadı. Evin içindeki tartışmada eşim ‘Sen bu işin üzerinde yeterince durmuyorsun’ deyince, Başbakanlığın Özel Kalem Müdürünün telefonu bu, aç konuş dedim. Eşim de ne yaptıysa maalesef bu sorunu çözemedi. HDP’den bu sene tek bir milletvekili Altan Tan hacca gitmek istedi, maalesef bu talebimiz Başbakanlık Özel Kalemi tarafından ve Diyanet İşleri yetkilileri tarafından yerine getirilmedi. Defalarca yaptığımız telefonla müracaatlar ‘size döneceğiz’ diyerek geçiştirildi. Birkaç gün önce VİP salonunda hacca giden AK Partili milletvekili arkadaşlarımla karşılaştım, bu durumu onlara da anlattım, onlarda ellerini açıp çaresizliklerini ortaya koydular. Geçen sene ben Bekir Bozdağ’a uçakta yan yana oturduk, bizzat talebimi ilettim, o da bana dönmedi. Hacca giderken de torpil, ayrımcılık ve çifte standart var” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<