banner359

’’iki Kutsalımız Var’’

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “İki kutsalımız var; devletin bölünmez bütünlüğü ve bekası için uğraş vermektir” dedi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Kayseri’de onuruna...

24 Temmuz 2014 Perşembe 22:03
’’iki Kutsalımız Var’’
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “İki kutsalımız var; devletin bölünmez bütünlüğü ve bekası için uğraş vermektir” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Kayseri’de onuruna verilen iftarda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı itfada, İhsanoğlu’nun hayat hikayesinin yer aldığı sinevizyon gösterisi izlettirildi. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmada, “Biraz önce iftar duasında hoca efendi duaya başlarken ‘Bekayı devlet’ dedi. Bu bizim geleneklerimizin en güzel ifadesi. Bizim milletimiz için iki kutsal var; bir devletin bölünmez bütünlüğü, diğeri devletin bekası. Bugün Türkiye bunlar için büyük uğraş vermektedir. Çünkü bu zamanda bir takım ayrık otları, zıtlaşmalar vuku bulmaktadır. Irklar üzerinden siyaset uygulanıyor. Bizim tarihimizde ve dinimizde ırkçılık yoktur. Bu topraklar bize vatan olmuş ve burada yaşayanlarla birlikte vatan olduk. Selçuklu, Osmanlı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti inşallah payidar olacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin içeride ve dışarıda zor seçeneklerle karşı karşıya olduğu söyleyen İhsanoğlu, “Bu geminin kaptanlığına 3 kişiden birisini seçeceksiniz. Seçilen kişi milletin tamamını kucaklayan olmalı. Bir kısmını elinin tersiyle iten ve onları pataklayan tekmeleyen olmamalı. Hiçbir siyasi mülahaza olmadan bütün milleti kucaklayan olacaktır” diye konuştu.
‘Türk milleti güçlü bir lider istiyor’ diyen Ekmeleddin İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye güçlü bir lider istiyor. Millet seçimle o gücü verecek. Ama o gücü kendi iradesi için değil devletin bekası için kullanacaktır. O bakımdan 10 Ağustos seçimleri tarihi bir seçimdir. Halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceğinden dolayı büyük önem taşıyor. Oyunuzu kullanın ve oyunuza sahip çıkın. Çünkü sandığı atılan oy istenilen yerlere gitmeyebilir. Arada birtakım olaylar oluyor, kediler, fareler trafolara giriyor. Bu kediler ciğerin büyüğünü kaptıklarından şişiyorlar. O bakımdan kullandığınız oya sahip çıkmalısınız. Devamlı olarak sandığı takip etmeliyiz. Bu hayati bir karardır. 10 Ağustos’ta ananızın ak sütü gibi helal olan oylarınız ortaya çıkmalı. Bugün Türkiye yurt dışındaki sıkıntıların bir kısmı adaletsiz vergi sitemi, orta halli insanlarımız borç batağında.”
Cumhurbaşkanı olduğu takdirde yapacaklarını söyleyen İhsanoğlu, “Ben söz veriyorum bunları çözmek için cumhurbaşkanı seçilmem halinde bunun üzerinde girişimlerde bulunmak istiyorum. Çünkü insanımız huzur ve refah içinde yaşamak istiyor. Baraj sistemi, Türkiye’de siyasetin sağlıklı işlemesini engelliyor. Bu zalim sitemin değişmesi için çalışmalar yapacağım. Hepimiz aylardan beri endişe içindeyiz. Etrafımızdaki ateş çemberi artıyor. Irak ve Suriye’de de Müslümanlar büyük eziyetler yaşıyor. Bunlar içinde Türkmenler var. Bizim Uygur Türklerinin problemleri var. Bunlarla hiç kimse ilgilenmiyor. Bizim devletimiz Mısır’daki Rabia ile meşgul ama Uygurlarla değil. Ben buna karşı değilim. Onlar da din kardeşimizdir. Onların yanında dururken bizim de Türklerin dünyada Türkiye’den başka gideceği başka devlet yok. İşte bunlar bu meselelerle uğraşmak bence cumhurbaşkanını birinci vazifesidir. Bu ateşe benzin dökmek değil su dökmek lazım” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<