’Kabataş tacizi’ ile ilgili sert konuştu

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş’ta tacize uğrayan başörtülü kadınla ilgili spekülasyonlara değinerek, "Tacize uğrayan kadına değil, kıyafetine bakanlar var ya asıl ayrımcı onlar" dedi.Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler...

06 Mart 2015 Cuma 12:13
’Kabataş tacizi’ ile ilgili sert konuştu
Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş’ta tacize uğrayan başörtülü kadınla ilgili spekülasyonlara değinerek, "Tacize uğrayan kadına değil, kıyafetine bakanlar var ya asıl ayrımcı onlar" dedi.
Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler Kurultayında konuşan Erdoğan, başörtüsüne yasak getirenlerin, kadını ve kadın haklarını ağzına almaya hakkı olmadığını belirterek, "Kadının ötekileştirilmesi budur” diye konuştu.
Erdoğan, kadını Allah’ın emaneti olarak görmenin kadına karşı ayrımcılık olmadığını, bilakis kadınları yüceltmek olduğunu da vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Bu kadını baş tacı etmek, yüceltmektir. Ben anasının ayaklarının altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi, ben zorla öperdim. ’Benden cennetin kokusunu mu esirgiyorsun’ derdim" ifadelerini kullandı.

KABATAŞ’TAKİ TACİZLE İLGİLİ KONUŞTU
Erdoğan’ın gündeminde, Kabataş’ta tacize uğrayan başörtülü kadınla ilgili son günlerde yapılan spekülasyonlar da vardı.
Bu tacizi yapanlara kimsenin bir şey demediğini kaydeden Erdoğan," Vicdansızca o kadının üzerine gitmeye başladılar. ’Müftünün karısıyım’ diye istismar yapanlara kimse bir şey yapmadı. Demek ki bunlar için önemli olan kadın değil, sadece bazı kadınlar. Tacize uğrayan kadına değil kıyafetine bakanlar var ya asıl ayrımcı onlar" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<