Kılıçdaroğlu 31 bin oya yükseldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de, ön seçim için kurulan sandıkların yaklaşık yüzde 80’i açıldı. Şimdiye dek açılan sandık sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu 31 bin oy alarak 2....

29 Mart 2015 Pazar 22:43
Kılıçdaroğlu 31 bin oya yükseldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de, ön seçim için kurulan sandıkların yaklaşık yüzde 80’i açıldı. Şimdiye dek açılan sandık sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu 31 bin oy alarak 2. bölgede ilk sıradaki yerini korudu.
CHP’nin yaklaşık 760 bin üyesi, 41 il ve 45 seçim bölgesinde hakim gözetiminde yapılacak ön seçimler için sandığa giderken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 57 sıra numarası ile 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir’de de 129 bin 107 partili milletvekili adaylarını seçti. 129 bin 107 parti üyesi, 26 milletvekili adayından 20’sini belirlemek için 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanarak milletvekili adaylarını belirlerken, şimdiye dek sandıkların yaklaşık yüzde 80 oranında açıldığı belirtildi. CHP İzmir İl Başkanlığı binasında oluşturulan seçim koordinasyon merkezinde resmi olmayan sonuçlara göre 1. ve 2. bölgelerde ilk beşe giren adaylar açıklandı.

KILIÇDAROĞLU 2. BÖLGEDE İLK SIRADA
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 2. bölgeden aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 bin oyla ilk sırada, onu takip eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın 12 bin oyla ikinci sırada olduğunu ifade etti. 2. bölgede şimdiye dek açılan sandık sonuçlarına göre 3. sırada Atilla Sertel yer alırken, 4. sırada Kamil Okyay Sındır ve 5. sırada Hüseyin Sezer yer aldı.

BÖLGEDE MUSA ÇAM ÖNDE
1. bölgede ise CHP İzmir Milletvekili Musa Çam 17 bin oyla ilk sıradaki yerini korudu. Çam’ı 7 bin fark oyla Tacettin Bayır takip etti. 3. sırada Ali Yiğit, 4. sırada Murat Bakan ve 5. sırada ise Muhsin Kurt yer aldı. İl başkanı Serter Karabağlar ve Buca ilçelerinde açılmayan sandıkların bulunduğunu, oradan gelecek oylarla 1. bölgede 2 ve 5. sıradaki adayların isimlerinin netleşebileceğini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<