Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasıyla ilgili, "Böyle bir konuşmayı bir Cumhurbaşkanı’ndan hiçbir zaman beklemiyordum. Cumhurbaşkanı dediğiniz kişinin olaylara biraz...

01 Ekim 2014 Çarşamba 21:41
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Eleştiri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasıyla ilgili, "Böyle bir konuşmayı bir Cumhurbaşkanı’ndan hiçbir zaman beklemiyordum. Cumhurbaşkanı dediğiniz kişinin olaylara biraz tepeden bakması lazım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’de 24. dönem 5. Yasama yılı dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı. Kılıçdaroğlu, tezkere konusunda, "Sadece IŞİD terör örgütü ile mücadele için uluslararası beklenti de bu yönde, bununla ilgili mücadele etme yönünde teklif gelseydi, buna ’evet’ diyecektik. Veya Irakla ilgili başka terör örgütleriyle ilgili ’biz müdahale edeceğiz’, ’Batılılarla aynı çerçevede mücadele edeceğiz’ deselerdi, sorunumuz yoktu. Tezkereye şöyle bir baktığımızda, sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama ’Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz’, bu anlayışla geldiğini görüyoruz. Bu açıdan doğru bir tezkere olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Tampon bölge konusunda Kılıçdaroğlu, askerin yabancı bir ülkenin topraklarına girmesini istemediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Bataklık olarak tanımladığımız bir bölgeye Türk askerini sokmanın hiçbir mantığı yoktur. Hangi gerekçeyle sokacağız? Siz IŞİD terör örgütüyle mücadele etmek istiyorsanız ve bu konuda dünya kamuoyunda yaratılan algıyı değiştirmek istiyorsanız, yapacağınız şey; 1. Sınırlarınıza hakim olacaksınız. Şimdi siz yabancı askerleri getirerek mi sınırlarınıza hakim olacaksınız? 2. IŞİD terör örgütünün yurt içinde uzantıları, hücreleri, evleri var. Bunlarla ilgili bugüne kadar AKP hükümeti bir şey yaptı mı yapmadı. IŞİD’e eleman devşiren bürolar var. Bunları herkes biliyor. AKP hükümetinin haberi yok" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun sıfır sorun politikasına atıf yaparak, "Bütün komşularla ipleri attık, köprüleri attık, hepsiyle kavgalıyız. Şimdi böyle bir insan geniş yetkiler tanınacak tezkere getiriyor ki, ’bana bu yetkileri verin, ben istediğim zaman bataklığa asker sokabileyim’. Niye verelim? Sen dış politikada başarılı mısın? Sen dış politikada güven veren konuma geldin mi? Hayır" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ KURULU
Çözüm süreci ile ilgili kurul kurulmasına yönelik olarak Kılıçdaroğlu, "Güvensizlik üzerine kurulan hiçbir süreç, çözüm süreci değildir. Tarafların birbirine güvenmesi lazım. var mı güven? Hayır. Sadece karşılıklı aldatmalar var" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın AK parti grubunda yapılan konuşmadan farksız olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Böyle bir konuşmayı bir Cumhurbaşkanı’ndan hiçbir zaman beklemiyordum. Cumhurbaşkanı dediğiniz kişinin olaylara biraz tepeden bakması lazım. Böyle bir konuşma hiç beklemiyordum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında yeni Türkiye, çözüm süreci başlıklarının olduğunu hatırlatan gazeteciye Kılıçdaroğlu, "Eski söylemler yeni diye anlatılmaz. Eskiden söylediğini, ’Yeni Türkiye’ diye dile getiriyor" cevabını verdi.
Tezkerenin askeri Suriye’ye sokma niyeti olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı’nın Parlamento’da yaptığı açıklama tezkere ile örtüşen bir açıklama. Bir ülkenin yönetimini nasıl gayri meşru ilan edeceksiniz? Birleşmiş Milletler’de temsilcisi var. Birleşmiş Milletlerde temsilcisi varsa, Birleşmiş Milletlerde konuşuyorsa, onu gayri meşru ilan edemezsiniz" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin savaşa girmesi ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Bakanlar Kurulu’ndan gelen açıklamayı okunduğunda öyle bir amacın olduğunu görüyorsunuz" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<