banner359

KKTC’deki devir teslim törenine katılacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC’de yüzde 60.5 oyla cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı kutlayarak, hükümeti temsilen KKTC’deki devir teslim törenine katılacağını bildirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü...

27 Nisan 2015 Pazartesi 22:02
KKTC’deki devir teslim törenine katılacak
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC’de yüzde 60.5 oyla cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’yı kutlayarak, hükümeti temsilen KKTC’deki devir teslim törenine katılacağını bildirdi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda gündeme alınan hususlar hakkında bilgi veren Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının 62. hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu belirtti. Arınç, “Acil bir durum olmadıkça Bakanlar Kurulu’nun son Bakanlar Kurulu toplantısı olacağı düşüncesiyle bakan arkadaşlarımızın, kendilerinin mesai arkadaşlarının çalışmalarından dolayı birlikte bulunduğumuz süre içerisindeki başarılarından dolayı, katkılarından dolayı tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah, seçimleri takiben yeni hükümetimiz kurulduğunda yeni hükümetimiz daha büyük fedakarlık ve gayretle yola devam edecektir” dedi.
Merkez Bankası’nın kanun gereği senede iki defa Bakanlar Kurulu’na sunumda bulunduğunu belirten Arınç, "Bu, birinci Bakanlar Kurulu sunumu oldu. Mevcut gelişmeleri, gelecek perspektifini ve ekonomideki olası gelişmeleri bir projeksiyon içerisinde Merkez Bankası Başkanı ve yardımcıları takdim etti. Tüm bakanlarımızın sorularına cevap verildi, Sayın Başbakanımız da daha sonra bir değerlendirmede bulundu. Ekonomideki başarılarımızı ve istikrarın iki ana hedefinin bulunduğu, bunlardan birincisinin şüphesiz mali disiplin, bütçe disiplini anlamında, bir diğerinin de finans sektörünün gücü, yani bankaların, yani finans desteği sağlayan kurumların gücü olduğu konusunda. Seçime giderken de iyi bir ekonomiyle seçimlere yaklaştığımız, seçimden sonra da süreç içerisinde de ekonomide olumsuz gelişmelerin hiçbir şekilde yansımayacağı ifade edildi. Bazı projeksiyonlar ve grafikler içinde dünyadaki kur değişimleri, para politikası konusunda ve enflasyon konusunda Merkez Bankası’na verilen görev ve onun bağımsızlığının esas olduğu çerçeve içerisinde önemli değerlendirmeler yapıldı. Son Bakanlar Kurulumuzdan bu yana Sayın Başbakanımızın katıldığı toplantılar, bazı temaslarla ilgili bilgiler verildi" dedi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümü anma etkinliklerinin kutlandığını belirten Arınç, 100’e yakın ülke ve uluslararası örgüt temsilcilerinin bu etkinliklere katıldığını, 35 ülkeden 462’si yabancı olmak üzere bin 400 gazetecinin akredite edildiği bilgisini paylaştı.

KKTC’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Arınç, KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’nın yüzde 60.5 oyla seçildiğini belirterek, "Seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. KKTC’nin Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Mustafa Akıncı’ya görevinde üstün başarılar diliyoruz. Kıbrıs’la Türkiye’nin yakın ilişkileri mevcuttur. Sayın Akıncı da deneyimli bir siyasetçidir. Başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Bu seçim başarısında da gerçekten demokratik bir olgunluk içerisinde Kıbrıslı Türk soydaşlarımız oylarını kullanmış, cumhurbaşkanlığı seçimlerini sonlandırmışlardır. 30 Nisan günü KKTC’de Meclis’te ant içme töreni yapılacak ve takriben Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da devir teslim töreni yapılacaktır. Sayın Başbakanımız hükümeti temsilen bendenizin bu törenlere katılmamı talimatlandırdılar. 30 Nisan’da KKTC’de olacağız ve bu törenlere hükümetimiz adına katılmış olacağız" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<