banner359

Kürtçe şarkılar Eşliğinde Halay çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep’te katıldığı bir düğün töreninde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tekin Korkmaz ve Zaynep...

24 Ocak 2015 Cumartesi 23:03
Kürtçe şarkılar Eşliğinde Halay çekti
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep’te katıldığı bir düğün töreninde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tekin Korkmaz ve Zaynep Kaya’nın düğün törenine katıldı. Çiftin nikah şahitliğini Bakan Yılmaz ve Fatma Şahin yaparken, Yılmaz, gençlere tavsiyelerde bulundu. Bakan Yılmaz, “İstatistiklerden sorumlu bir bakan olarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Birincisi, aileler gençlere fazla dokunmasınlar, müdahale etmesinler. Kendi sorunlarını hallederler. Çok çok hayati haline gelmediği sürece sorunlara dışarıdan müdahale edilmemesinde fayda var. Gençler de birbirlerine tahammül etsinler. Diğer taraftan tabii nüfusumuz giderek düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel bir kampanya başlattı. Fakat bunu herhalde sizlere söylememize gerek yok. En az üç diyiyoruz” dedi. Bakan Yılmaz konuşmasının ardından evlilik cüzdanını geline verdi.
Bakan Yılmaz, düğün töreninde çiftin yakınları tarafından büyük ilgi görürken, Diyarbakır’dan gelen folklor ekibi sergilediği yöresel oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Daha sonra düğün sahipleri, Bakan Yılmaz ve Fatma Şahin’i oyun oynamak için sahneye davet etti. Kürtçe oyun havaları eşliğinde halay çeken Yılmaz ve Şahin’in üzerine davetlilere tarafından dolar atıldı. Atılan dolarları toplayan çocuklar izdihama neden olurken, Bakan Cevdet Yılmaz ve Başkan şahin dakikalarca oyun oynadı. Düğün töreni daha sonra sanatçı Rojda’nın sahne alması ile son buldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<