banner359

"maddi Pazarlık Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul’daki personel ile ilgili maddi pazarlık olmadığını diplomatik siyasi pazarlık olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını...

21 Eylül 2014 Pazar 13:50
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul’daki personel ile ilgili maddi pazarlık olmadığını diplomatik siyasi pazarlık olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Musul’daki personel ile ilgili maddi pazarlık olmadığını diplomatik-siyasi pazarlık olduğunu açıklayan Erdoğan şöyle konuştu: "Son 1 hafta içerisinde gerek savunma gerekse dışişleri bakanı ülkemizi ziyaret etti. Onlarla görüşmeler yaptık. Sınırlarımız ne olur bunları konuştuk. Sayın Obama ile geniş görüşme fırsatı bulacağımı sanmıyorum. Formatda bu yok. Zaten dahi yeni NATO zirvesinde 1.5 saat oturduk. Görüştük. Başkan yardımcısının böyle bir görüşme yapma talebi var. Belki görüşme yapılabilir.Bu koalisyon güçleriyle yol haritası geniş istişaresi yapılır. Koalisyon konusuna istişare sonrası karar veririz. Ama bu hemen yapılamaz. 1 milyon 300 bin insan ülkemize geldi. Yapılan görüşmelerden sonra arkadaşlarımız hükümet olarak bu görüşmeyi görüşecekler. Ulusal güvenlik stratejisini gözden geçireceğiz."

Başkonsolosluk personeli ile 3 IŞİD üyesinin takas edildiği iddiaları üzerine ise Erdoğan, "Her şey milli. Her şey MİT’in maharetidir. Takas oldu mu olmadı? Herkes bir şeyler yazacak. Takas oldu ya da olmadı 49 vatandaşımız ülkemize geldi. Benim 49 vatandaşımın karşılığı hiçbir şeyle değişilmez. Bizim bakacağımız 49 vatandaşımız sağ salim ülkemize geldi’" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<