banner359

’’önemli Bir Misyon Ifa Edecek’’

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Davutoğlu’nun yeni Türkiye’nin inşasında önemli bir misyon ifa edeceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının...

21 Ağustos 2014 Perşembe 21:38
’’önemli Bir Misyon Ifa Edecek’’
AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Davutoğlu’nun yeni Türkiye’nin inşasında önemli bir misyon ifa edeceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun adaylığının AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Parti kurullarının aldığı kararların sadece partiyi değil, Türkiye’yi ilgilendirdiğini ifade eden Akdoğan, tüm dünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezi’ne çevirdiğini söyledi.

“TÜM SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLACAK BİR SÜREÇ”
Akdoğan, çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel başkan adayının belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek olacak bir süreç olduğunun altını çizerek, “Şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İYİLER ARASINDAN BİR TERCİH YAPILDI”
AK Parti’nin 13 yıllık bir parti, 12 yıldır da iktidarda bulunduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:
“AK Parti’nin her bireyi gerek partide gerek hükümette çok ciddi bir müktesebata, deneyime, birikime sahiptir, çok değerli isimlerdir. Her biri muhalefet partilerinin başındaki genel başkanlardan çok çok tecrübelidir, bu yüzden AK Parti’de isim sıkıntısı zaten yaşanmamaktadır. İyiler arasında bir tercih yapılmaktadır, deneyimliler arasında bir tercih yapılmaktadır ve bu şekilde bir kişi belirlenmesi gerekiyordu.”

“DAVUTOĞLU; YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYON İFA EDECEK”
AK Parti hareketinin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Akdoğan, “Yeni dönem ortak akılla, takım ruhuyla, ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Ahmet Davutoğlu 12 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK Parti’nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah yeni Türkiye’nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir diye inanıyoruz” dedi.

“KİŞİSEL BİR KARİYER PLANLAMASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”
Akdoğan, bir gazetecinin kabinede görev alıp almayacağı sorusuna da, "Biz bu hareketin, davanın bir neferiyiz onun ötesinde kişisel bir kariyer planlaması içerisinde değiliz" yanıtını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<