Paketin Içeriğini Başbakan Açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında, iç güvenlik paketinin içeriğini açıkladı. Yeni paketle doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüğüne gidilmeyeceğini, e-devlet üzerinden bildirimle tescil imkanı olacağını...

21 Ekim 2014 Salı 13:47
Paketin Içeriğini Başbakan Açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında, iç güvenlik paketinin içeriğini açıkladı.
Yeni paketle doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüğüne gidilmeyeceğini, e-devlet üzerinden bildirimle tescil imkanı olacağını duyuran Davutoğlu, “İsim ve soy isim değişikliklerinde de artık mahkemelere gerek olmayacak. Nüfus Müdürlüklerine verilecek tek bir dilekçeyle iş görülecek” dedi. İçişleri Bakanlığının yeniden yapılandırılacağını belirten Başbakan, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün etkinliği ve idari esnekliği güçlendirilecek. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın atama ve sicil yetkileri doğrudan İçişleri Bakanı’na bağlanacak” diye konuştu.

DİNLEMELER
Davutoğlu, dinlemelerle ilgili düzenlemeye ilişkin ise, “Kolluğun önleyici ve adli istihbari faaliyetlerinin denetimi, dengeleyici mahiyette yapılacak. Tek bir konuya münhasır dinleme yapılmışsa, bunların hepsi TBMM’deki bir komisyonda değerlendirilecek” dedi.
Molotofkokteylinin bir saldırı aracı olarak kabul edileceğini ekleyen Davutoğlu, Avrupa ve ABD’de de durumun böyle olduğunu söyledi. Başbakan, gösterilerde yüzünü kapatanlara izin verilmeyeceğini, bu kişilerin potansiyel suçlu olarak görüleceğini, sebep olunan maddi zararın da gösteriye ödetileceğini kaydetti.

POLİSE 24 SAAT GÖZALTI HAKKI
Polise 24 saat gözaltı hakkı getirildiğini belirten Başbakan, “Polisimize savcılığa müracaat şartıyla 24 saat gözaltı yetkisi veriyoruz. Savcı 48 saate çıkarabilecek, hakim de 4 gün içinde karar verecek” ifadelerini kullandı.
Bonzai ve uyuşturucunun terör suçu kapsamına alınacağını anlatan Başbakan Davutoğlu, sanal ortamda şiddet dili içeren mesajların da engelleneceğini ifade etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<