banner359

Tanal’dan Kobani Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kobani’den gelenlerin de Mürşitpınar ve Suruç kapısından araç ve hayvanlarıyla geçişine izin verilmesi gerektiğini söyledi.Parlamento’da Suruç ve Kobani’de yaptığı incelemelere ilişkin basın...

30 Eylül 2014 Salı 17:52
Tanal’dan Kobani Açıklaması
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kobani’den gelenlerin de Mürşitpınar ve Suruç kapısından araç ve hayvanlarıyla geçişine izin verilmesi gerektiğini söyledi.
Parlamento’da Suruç ve Kobani’de yaptığı incelemelere ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP’li Tanal, tüm terör örgütlerini kınadı ve lanetledi. Terör örgütlerinin, halkın huzurunu, mutluluğunu, birliğini, güvenliğini, yaşam hakkını tehdit ettiğini belirten Tanal, savaşlarda en fazla çocuk, yaşlı, kadın ve engellilerin zarar gördüğünü, savaşı zenginlerin çıkardığını, fakirlerin öldüğünü dile getirdi. Türkiye-Suriye sınırındaki Nusaybin, Ceylanpınar, Akçakale sınır kapılarının IŞİD’in eline geçtiğini, Kobani’de insanlık dramı yaşandığını, Kobani’nin üç tarafının IŞİD tarafından çevrelendiğini, tek nefes alınan yerin Mürşitpınar sınır kapısı olduğuna dikkat çekti.
Kobani’den Türkiye’ye 150 bin sığınmacı geldiğinin söylendiğini ancak Suruç Kaymakamlığı’ndan belge istediklerinde, "Sayı veremeyiz" denildiğini anlatan Tanal, bu sayının daha az olduğunu savundu. Kobani’den gelenlerin çadırlarında birbirini tanımayan 8-10 ailenin birlikte kaldığını belirten Tanal, aile mahremiyetinin ihlal edildiğini kaydetti.
Tanal, kamudaki araç kullanımı israfına yönelik soruya ise, çarşıya, pazara devletin kamu araçlarıyla eşler ve çocukların gönderildiğini belirtti. Hatta çocuklarını onlarla okula bırakıldığına dikkat çeken Tanal, "Tahsis edilen resmi araçların, iyi niyetli kamu görevlilerini bundan istisna ediyorum ama çoğunluğunu bu şekilde" cevabını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<