banner359

Tarihi açılış yapıldı: İsmi açıklandı

Temeli 18 Temmuz 2010’da atılan, o tarihten bu yana da yüzü aşkın kundaklama ve mayınlı saldırıya maruz kalan Yüksekova Havalimanı açıldı. Toplam 22 bin 990 metrekare alan üzerine inşa edilen havalimanına ‘Selahattin Eyyubi Havalimanı’...

26 Mayıs 2015 Salı 15:39
Tarihi açılış yapıldı: İsmi açıklandı
Temeli 18 Temmuz 2010’da atılan, o tarihten bu yana da yüzü aşkın kundaklama ve mayınlı saldırıya maruz kalan Yüksekova Havalimanı açıldı. Toplam 22 bin 990 metrekare alan üzerine inşa edilen havalimanına ‘Selahattin Eyyubi Havalimanı’ adı verildi.
Hakkari’nin yaşadığı bu tarihi güne çok sayıda vatandaşla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da bizzat tanıklık etti. Açılış töreninde kürsüye ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu çıktı. AK Parti’nin ayrım gözetmeksizin Türkiye’nin her yerine hizmet götürdüğünü ifade eden Davutoğlu, Çözüm sürecinde kararlılık mesajı vererek, "Türkiye kararlı bir şekilde çözüm sürecinde ilerleyecektir. Bir tarafta bu topraklara barış getirme çabası var diğer tarafta paralel çeteyle terörle işbirliği var. Birileri tuzak kurma yolunda ama AK Parti’nin barış vizyonu devam edecek. 7 Haziran bunun seçimi olacak" dedi. Davutoğlu, havalimanına ‘Selahattin Eyyubi Havalimanı’ adı verildiğini de ilan etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
Başbakan’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti. Erdoğan, havalimanının açılışının 2 yıl gecikmesine yol açan saldırılara değinerek, "İş makineleri yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. Hakkarili vatandaşlarımızı mahrum etmek istediler. Kararlıydık, ’bu bitecek’ dedik. ’Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek’ dedik. Neden bu havalimanının açılışını yaptırmak istemediler. Bunlar Kürt kardeşlerimizi sevmiyorlar. Bu yaptıkları zulüm değil mi?" diye konuştu. Erdoğan, Türk,Kürt, Gürcü,Çerkez ayrımı yapmadıklarını ’Yaradılanı Yaradandan ötürü’ sevdiklerini ifade etti.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yaşananların da 17-25 Aralık girişimleri ile Gezi olaylarının da çözüm sürecini hedef aldığını anlattı. Cumhurbaşkanı, "Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Çözüm süreci örgüt ve onun güdümündeki parti için değil, milletimiz için devam edecek. Eğer bugün bölgeye yatırım gelmiyorsa tek sebebi terördür. Bu ortadan kalksa işsizlik burada biter" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<