“terör örgütü Denilince Akla Yalnızca Deaş Gelmemeli”

Fransa’da temaslarda bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Terör örgütü denilince akla yalnızca DEAŞ gelmemeli” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Paris’teki temaslarının ikinci gününde Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde Paris’teki...

30 Ocak 2015 Cuma 10:51
“terör örgütü Denilince Akla Yalnızca Deaş Gelmemeli”
Fransa’da temaslarda bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Terör örgütü denilince akla yalnızca DEAŞ gelmemeli” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Paris’teki temaslarının ikinci gününde Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde Paris’teki Türk basın mensupları için düzenlediği basın toplantısında yaptığı temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fransa Senato ve Ulusal Meclis’teki görüşmelerini değerlendiren TBMM Başkanı Çiçek, Fransa’ya son yıllarda Meclis Başkanlığı düzeyinde ziyaret yapılmadığını ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin Fransa Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretinden sonra canlandığını ifade eden Çiçek, bu canlanmanın ardından ekonomik ilişkilerde gözle görülen bir hareketlenme olduğunu belirtti.
Konuşmasında Türkiye’nin Fransa’yı sarsan terör saldırısı sonrası net tavrını ortaya koyduğunu ifade eden Çiçek, Başbakan Davutoğlu’nun bazı ülkelerle birlikte teröre karşı yapılan gösteriye katılarak Türkiye’nin Fransa’nın yanında olduğunu vurguladığına dikkat çekti. Terörle mücadelede tek bir ülkenin çabalarının yetersiz olduğunu ifade eden Çiçek, uluslararası bir birlik içerisinde gayret sarf etmenin kaçınılmaz olduğunu anımsattı. Türkiye’nin terör belasını uzun süredir dünyaya anlatamaya çalıştığını kaydeden Çiçek, terör örgütleri arasında fark gözetmeksizin bertaraf edilmesi için uluslararası işbirliği içerisinde üzerine gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Bölgede yaşanan DEAŞ teröründen de söz eden Çiçek, “Türkiye 30 senedir yaşadığı terör belası ve acı tecrübelerden sonra tüm dünyaya anlatmaya çalıştı ama yeterli şekilde anlatamadı. Bizim açımızdan bakıldığında terör örgütleri arasında bir ayırım yapmak doğru olmaz. İnsanın canına kasteden terörün her türlüsüne biz karşıyız ve karşı olunmak zorundayız. Terör örgütü denilince akla yalnızca DEAŞ gelmemeli, Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafyada tek terör örgütü yalnız DEAŞ değil. Ondan daha evvel, bizim 40 bin vatandaşımızı katleden PKK terör örgütü var. Şimdi PKK’nın DEAŞ’e karşı savaşıyor görüntüsü altında bu terör örgütü konumundan çıkarılamaz bu göz ardı edilmemeli terör örgütü akreptir, fırsat bulduğunda herkesi sokar” dedi.

SÖZDE SOYKIRIM İDDİASI
Cemil Çiçek, sözde Ermeni Soykırımı iddialarının yüzüncü yılı iddialarıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin Ermeni halkıyla bir sorunu yok. Esas mesele dışarıdaki diasporanın dünyada koparmaya çalıştığı yaygara” dedi. Çiçek, bazı grupların da bu karalama kampanyasından çıkar sağladığının altını çizdi ve bu olayı bir ekmek kapısı haline getirdiklerini ifade etti.
Strazburg’da görülen Doğu Perinçek Davası’na da değinen Cemil Çiçek, bunun siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Çiçek, gerek mevkidaşı gerek ise Senato Başkanıyla yaptığı görüşmelerde Türkiye’nin AB üyeliği konusunu da adımlar atıldığını söyleyerek Türkiye’nin üyeliğinin hem Türkiye’ye hem de AB’ye fayda sağlayacağını ifade ettiğini söyledi.
TBMM Başkanı Çiçek, yurt dışında ziyaret ettiği her ülkede yaşayan Türk toplumuyla görüşmeye çalıştığını belirttiği konuşmasında, “Fransa’da 600 bin Türk vatandaşımız yaşıyor. Onların kurdukları dernek başkanlarıyla konuşma fırsatı buluyorum. Bugün de onlarla konuşacağım. 2015 yılının Türkiye- Fransa arasında ayrı bir önemi olduğunu, Türkiye’den Fransa’ya göçün 50. yıl dönümü olduğunu bunun için vatandaşlarımızla buluşacağım” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<