"tutuksuz Yargılanmaları Daha Doğru Olacak"

Başbakan Yardımcısı Arınç, 14 Aralık operasyonunu değerlendirerek, tutuksuz yargılamaların daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi. Arınç, "Ellerindeki delil nedir bilmiyorum, ne kadar ciddidir bilmiyorum, ne kadar ağırdır bilmiyorum...

19 Aralık 2014 Cuma 12:24
Başbakan Yardımcısı Arınç, 14 Aralık operasyonunu değerlendirerek, tutuksuz yargılamaların daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi.
Arınç, "Ellerindeki delil nedir bilmiyorum, ne kadar ciddidir bilmiyorum, ne kadar ağırdır bilmiyorum ama konuşulanlara bakarsak tutuklamanın istisnai olması lazım yani tutuksuz yargılanmalarının ben şahsen daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularına cevaplayan Arınç, ’14 Aralık operasyonuna’ ilişkin, "Bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzak tutmak doğru değildir. Ellerindeki delil nedir, ne kadar ciddidir, ne kadar ağırdır bilmiyorum ama konuşulanlara bakarsak tutuklamanın istisnai olması lazım yani tutuksuz yargılanmalarının ben şahsen daha doğru olacağını düşünüyorum. Tutuksuz yargılanmaların Türkiye’nin adaleti bakımından veya halkın vicdanını tatmin etme bakımından daha uygun olacağını şahsi olarak ifade edebilirim" açıklamasında bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<