Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan Anıldı

Türkiye, bugün iki suikast kurbanını andı. Uğur Mumcu Ankara’da, Gaffar Okkan ise Sakarya’da törenlerle anıldı.24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, suikastın gerçekleştirildiği...

24 Ocak 2015 Cumartesi 14:13 2015-01-24 16:08:03
Uğur Mumcu Ve Gaffar Okkan Anıldı
Türkiye, bugün iki suikast kurbanını andı. Uğur Mumcu Ankara’da, Gaffar Okkan ise Sakarya’da törenlerle anıldı.
24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, suikastın gerçekleştirildiği sokakta anıldı. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Uğur Mumcu’nun eşi olan CHP Milletvekili Güldal Mumcu ile tören alanına gelen Kılıçdaroğlu, merhum gazeteci adına yaptırılan anıta karanfil bıraktı.

KABRİ BAŞINDA TÖREN
Bir diğer anma töreni ise Sakarya’nın Hendek ilçesindeydi. 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu, 5 polis memuruyla birlikte şehit olan dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Hendek’teki mezarı başında anıldı.
Törene Diyarbakır’dan Hendek’e gelen Ali Gaffar isimli 10 çocuk da katıldı. Kabre çiçek koyan çocuklar, "Çok üzgünüz. Onu öldürdüler ve onu öldüren kişiler hala ortaya çıkmadı. Ali Gaffar Okkan, Kürtleri çok seviyordu. Kürtler de onu çok seviyordu" dediler.
(İHA)

Son Güncelleme: 24.01.2015 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<