banner359

Uludere’den o isim HDP’den aday adayı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 34 vatandaşın yakınlarından Ferhat Encü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu...

02 Mart 2015 Pazartesi 16:16
Uludere’den o isim HDP’den aday adayı
Şırnak’ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 34 vatandaşın yakınlarından Ferhat Encü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu kardeşi Serhat Encü ile birlikte 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, HDP’den Şırnak Milletvekilli aday adayı oldu. Dilekçesinin ardından bir konuşma yapan Ferhat Encü, Roboski olayının 3 yıldır aydınlatılamadığını söyledi. Ferhat Encü, "Ne yazık ki bu katiller yargılanmıyorlar. Biz Roboskili aileler kendi aramızda tartıştık ve bu mücadeleyi meclis kürsüsüne taşımaya karar verdik. Bu mücadele sadece Roboskili ailelerin değil bütün ezilenlerin temsilcisi olmaya ve bizi uygun görseler biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
Gazetecilerin sorusu üzerine Encü, Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrıyla HDP ve hükümetin ortak açıklamasını değerlendirerek şunları söyledi:
"Roboski katliamının başladığı günden beri bu topraklara barışın gelmesi için çok büyük bir çaba gösterdik. Defalarca yaptığımız basın açıklamalara ve görüşmelerde bunu dile getirdik. Bu topraklar artık kana doymuştur. Yüz yıldır Kürtler üzerinde uygulanan baskı imha politikaları asimilasyon politikalarına son verilmesi gerektiği inancını içerisindeyiz ve biz bunu sürekli dile getirdik. Tabi ki Öcalan’nın çağrısıyla PKK’nın Türkiye’ye karşı silahsızlanma çağrısı bizim içinde önemli. Fakat bu çağrının oluşması için ilk önce Türkiye’nin AKP hükümetin bazı adımlar atılması gerekiyor. Biz bu adımların atıldığında ve 10 madde üzerinde mutabakat gerçekleştiğinde silahsızlanmanın söz konusu olabileceğini biz Roboskili aileler olarak dile getiriyoruz. İç güvenlik yasasının bizi 90’li yıllara götürüleceğini defalarca biz dile getirdik. Önce bu paketin geri çekilip tekrar görüşülmesi gerekiyor. İkincisi verilen şartlar sekretaryanın kurulması, aydınların gidip Öcalan ile görüşülmesi hatta KCK yetkililerinde gidip Öcalan’la görüşülmesi, hasta tutukluların serbest bırakılması, kimlik hakların gibi hakların yerine getirildiğinde PKK da Türkiye’ye karşı silahsızlanmaya karar vereceğini düşünüyorum" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<