Vücut Dilleri Ne Söylüyor ?

Beden Dili ve Düşünce Okuma Teknikleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adaylarının beden dillerini yorumladı. Doğan, Başbakan Erdoğan’ın konuya hakimiyetiyle güven verdiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ise mimiklerini kullanmayarak...

01 Ağustos 2014 Cuma 09:44
Vücut Dilleri Ne Söylüyor ?
Beden Dili ve Düşünce Okuma Teknikleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adaylarının beden dillerini yorumladı. Doğan, Başbakan Erdoğan’ın konuya hakimiyetiyle güven verdiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ise mimiklerini kullanmayarak etkisiz olduğunu belirtti.
Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın beden dilleriyle ne söylemek istediklerini anlattı. Mimikler, cestler, gözlerin küçülmesi büyümesi, nefes alışverişi, ten renginin değişmesine kadar birçok unsurun beden dilini oluşturduğunu ve birçok şeyin bu şekilde yorumlanabileceğini kaydeden Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin beden diliyle sonucunu açıkladı.
Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın beden dillerinin çok farklı olduğunu ifade eden Riccon İlhan Doğan, şöyle devam etti:
“Hitabeti çok güçlü, beden dilini ve sahneye hakimiyeti çok iyi kullanan Recep Tayyip Erdoğan karşımıza çıkıyor. Erdoğan’ın mimiklerine baktığımız zaman, bir konunun arkasında duran, dik duruşlu mücadele ruhu olan yine Başbakan görüyoruz. Bu şekilde baktığımız zaman beden dilinde bir hakimiyeti var. Bu da konuya hakim olduğunu gösteriyor. Hakimiyet olması için donanım ve alt yapısının çok iyi olması lazım. Eğer bir insan vasıf sahibi değilse sadece etiketlerle olmuyor. Sadece bir insanın mektepli veya alaylı olması da yetmiyor. Sizin bir konuya hakim olmanız gerekiyor. Başbakanın liderlik özelliği var.
Diğer tarafta Ekmeleddin İhsanoğlu, cestler ve mimiklerini kullanmıyor. Sanki radyodan dinliyor musun gibi hava yaratıyor. İhsanoğlu’nun mitinglerde ellerini ve kollarını kullanmasını göremedik. Etiket ve vasıflarını göremedik. İhsanoğlu inanılmış bir lider değil, inanılmış bir cumhurbaşkanı adayı değil. O Başbakanın karşısına çıkartılmış bir rakip. Selahattin Demirtaş’a baktığınız zaman sağ elini çok iyi kullanıyor ancak sol elini çok az kullanıyor. Tabi dudaklarda, cestler, mimikler de çok önemlidir. Bunlar samimiyeti ortaya koyuyor. Demirtaş, konusuna inanıyor ve biliyor. Ama kazanamayacağını kendisi de biliyor. Bu seçimi festival havasında götürüyor.”

TAHMİNİNİ DE SÖYLEDİ
Beden dili ve düşünce okuma tekniklerine dayanarak seçim sonucunu açıklayan Doğan, “Seçimlerde sadece cumhurbaşkanı adayı olarak cumhurbaşkanı olunmuyor. O konuya inanmanız gerekiyor. Başbakanın kazanacağını söyleyebiliriz. Ortada bir görüntü var. Millet olarak bir insanın yaptıkları ile değerlendiriyoruz. Başbakan çok güzel şeyler söyleyebilir ama yaptıklarına bakıyoruz. İhsanoğlu kurgulanmış tarzla ortaya çıkıyor. Seçime nasıl başlarsanız öyle götürürsünüz. İnanmadığınız bir şey hakkında çok şey konuşmak güven duygusu vermiyor. İhsanoğlu çok iyi bir insan ama o kadar. Demirtaş güzel şeyler söylüyor ama sadece o kadar. Bu seçimde büyük bir oyla sayın Erdoğan’ın kazanacağını söyleyebilirim” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<