banner359

15 Bin Kadına Meme Kanseri Taraması Yapıldı

Bursa’da bir yılda 15 bir kadına meme kanseri taraması yapıldığı açıklandı.1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY) öncülüğünde, ONKO-DAY Anı ve Eğitim Parkı’nda basın...

05 Ekim 2015 Pazartesi 13:29
15 Bin Kadına Meme Kanseri Taraması Yapıldı
Bursa’da bir yılda 15 bir kadına meme kanseri taraması yapıldığı açıklandı.
1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY) öncülüğünde, ONKO-DAY Anı ve Eğitim Parkı’nda basın toplantısı düzenlendi. ONKO-DAY Başkanı Füsun Önen, Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel, Bursa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer ve öğretim üyeleri ile birlikte kadın milletvekillerinin katıldığı basın toplantısında, kansere dikkat çekmek için ‘Pembe Ay’da neler yapılması gerektiği tartışıldı. Toplantıda söz alan Dernek Başkanı Füsun Önen, ’pembe bisiklet turu’ ve ’pembe kurdele’ ile farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Önen, hastalarla motivasyon günlerinde bir araya geleceklerini belirtti.
Prof. Dr. Türkkan Evrensel ise, “Meme kanseri mamografi sayesinde teşhis edilebilen bir hastalık. Bu hastalığı sadece kadın hastalığı olarak görmemek gerekiyor. Kilomuza, beslenmemize dikkat etmemiz ve hormonal ilaçlardan uzak durmamız lazım” diye konuştu.
Bursa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer, iki tane olan kanser tarama merkezini yakında 4’e çıkaracaklarını belirtti.
Mevcut iki merkezde 2014 yılında 15 bin vaka taradıklarını ifade eden Bursa Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Serkan Ursavaş, “Bu sene şu ana kadar yaklaşık 14 bin vaka taradık. 6 tane erken safhada meme kanseri yakaladık. Bu hastaların i
İlerleme göstermeden kemoterapi ve tedavilerini yaptık. Herkesin bu hastalığa aday olduğu unutulmamalı. Tarama merkezlerinde ücretsiz yaptığımız mamografi ve muayenelere bütün kadınları bekliyoruz. Bugün kendilerine bir saat ayırırlarsa yarın bir hayat kazanacaklarını hatırlatıyoruz“ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<