banner359

Akılcı İlaç Polikliniği Açıldı

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesi Zübeydehanım Doğumevi’nde ’akılcı ilaç polikliniği’ hizmete girdi.Poliklinikte, kronik hastalığı olan ve birçok ilacı bir arada kullanması gereken hastaların...

26 Mayıs 2016 Perşembe 10:34
Akılcı İlaç Polikliniği Açıldı
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesi Zübeydehanım Doğumevi’nde ’akılcı ilaç polikliniği’ hizmete girdi.
Poliklinikte, kronik hastalığı olan ve birçok ilacı bir arada kullanması gereken hastaların tedaviye uyumunu artırması hedefleniyor. İstenilen tedavi hedefine ulaşabilmek amacıyla kurulan akılcı ilaç polikliniği, teşhisi konulan ve ilacı reçetelenen hastanın ilacını temin ettikten sonra kullanım aşamalarını anlatıyor.
Akılcı ilaç polikliniği ile ilgili açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sıkıntıdır. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı ciddi direnç gelişmesine, olumsuz ilaç etkileşimlerine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına, istenmeyen olayların görülme sıklığının ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur. Bu polikliniğe tedaviyi düzenleyen hekimlerin yönlendirmesiyle gelen hastalara kullandıkları tüm ilaçların teker teker etkileşimleri ifade edilerek hastalara önerilerde bulunuluyor. Hasta belirli aralıklarla takip edilerek bilgi kayıtları tutuluyor. Akılcı ilaç polikliniği ile hasta bilgilendirilmesi ve tedaviye tam uyumunun gerçekleştirilmesi sağlanmış oluyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<