banner359

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne ’Bebek Dostu Hastane’ Unvanı

Bebek Dostu Hastane

20 Ağustos 2015 Perşembe 11:06
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne ’Bebek Dostu Hastane’ Unvanı
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi ’Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip oldu.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amaçlanıyor. Eğitim alan ve hastanelerinde doğru anne sütü uygulamalarını yerleştiren hastaneler ziyaret edilerek, uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirilmekte ve başarılı uygulamalar yapan, hastaneler ’Anne Sütü Komitesi’ kararı ile ’Bebek Dostu Hastane’ olarak belgelendiriliyor.
Sağlık Bakanlığı’nın, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik amacı ile "Bebek Dostu Hastane" projesi kapsamında Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nin 1992 yılında aldığı ünvanı yenilendi. Bursa Çekirge Devlet Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Kayhan Sonkur, ’Bebek Dostu’ hastane unvanlarının yenilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<