banner359

Bursa’da İlk Palyatif Bakım Merkezi İnegöl’de Açıldı

Uzun Müddet Müşahede Altında Tutulması Gereken Hastaların Tedavi Edildiği Palyatif Bakım Servisi Bursa Genelinde İlk İnegöl Devlet Hastanesi Bünyesinde Hizmete Açıldı

01 Eylül 2015 Salı 19:19
Bursa’da İlk Palyatif Bakım Merkezi İnegöl’de Açıldı
Uzun müddet müşahede altında tutulması gereken hastaların tedavi edildiği palyatif bakım servisi Bursa genelinde ilk İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açıldı.
Bursa’da ilk olan 19 hasta kapasiteli merkezde bir sorumlu hekim 12 hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve 2 fizyoterapist görev yapıyor. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, “2015 yılında 70 palyatif yatak sözümüz vardı. 60’ı geçtik. Bugün fiilen hasta yatırarak açtığımız ilk palyatif bakım merkezimizi burası. Hayırlı uğurlu olsun. Buradaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa’nın ilk palyatifini Hayrettin Göçmen ve ekibi kazandırdı. Elbette ki hepimiz huzurlu yaşamak isteriz. Huzurlu ölmek de isteriz. Palyatifler servisleri, tıbben yapılacak şeylerin bittiği zaman insanları rahat ve huzur içinde tutabilmek, ağrılarını asgariye düşürebilmek maksadıyla hizmet veren birimlerdir. Aslında bu hastalar yoğun bakımlık değiller, ama palyatif olmayan hastanelerde bu hastalar yoğun bakımlarda tedavi ediliyor. Bizler çalışmaktan şikayetçi değiliz, tek arzumuz güvenliğimizdir. Bize vurmasınlar, bizi kırmasınlar, sövmesinler, dövmesinler… Başka bir şey istemiyoruz. Bursa’da ilk olan palyatif servisimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İnegöl’ün hizmete doymadığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahinde, “İnegöl, siyaset ve devlet kurumlarının yapmış olduğu kamu yatırımlarıyla daha yaşanabilecek bir yer oluyor. Bundan 10 ay evvel Sağlık Bakanımızın da iştirakiyle İnegöl Devlet Hastanesi’ni hizmete açtık. O günün şartlarında eski hastaneden buraya taşınan personelimizin, cihazlarımızın, aletlerin burada yüksek bir tempoyla çalıştıklarını ve hastalarımızın da bundan yüksek bir memnuniyet duyduklarını gördük. İhtiyaçlar sınırsızdır. Yeni ihtiyaçlara, yeni hizmet noktalarına her gün ihtiyaç var. Onlardan biri olan palyatif yoğun bakım ünitesini açmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<