Bursa’ya ikinci üniversite hastanesi

Bursa'ya İkinci Üniversite Hastanesi(zafer Peker/bursa-iha)

27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:00
Bursa’ya ikinci üniversite hastanesi
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanarak üniversite hastanesi oldu.
Türkiye genelinde bulunan 55 eğitim ve araştırma hastanesi üniversite hastanesine dönüştü. Bu hastanelerde artık tedavi hizmetinin yanı sıra akademik faaliyetlerde de bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde önemle durduğu hastaneler projesi kapsamında İstanbul’da geçen yıl kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan hastanelerde normal tedavi hizmetleri devam edecek. Hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler hastanelerde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktorların da akademik ilerlemelerinin mümkün olacağını belirtti. Aşkın, hastanenin hizmet standartları açısından daha güçlü hale geleceğini, ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin de güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’nin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alacağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<