Güneş lekeleri kabus olmaktan çıkıyor

Uzmanlar, güneş ışınlarının ciltte bıraktığı lekelerden Ekim ayı sonunda yapılan küçük müdahaleler ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.Güneş ışınlarına uzun süre ve yüksek dozda maruz kalındığında ciltte beliren lekelerin...

27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:13
Güneş lekeleri kabus olmaktan çıkıyor
Uzmanlar, güneş ışınlarının ciltte bıraktığı lekelerden Ekim ayı sonunda yapılan küçük müdahaleler ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
Güneş ışınlarına uzun süre ve yüksek dozda maruz kalındığında ciltte beliren lekelerin insanları rahatsız ettiğini belirten Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, bu lekelerden ufak müdahalelerle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Cilt lekelerinin oluşmasını önleyebilmek için öncelikle sebebin tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Ufuk Aydın, “Her şeyden önce kişi, doğru güneşlenmeyi bilmeli ve yüksek koruyucu faktörlü kremleri her mevsim kullanmayı alışkanlık haline getirmelidir. Güneş ışınlarının en etkili olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında güneşlenmemek ve denize ve havuza girmemek lazım. Bu saat aralığında güneş ışınları deride en büyük hasarı oluşturur. Bu ilerleyen yaşlarda kanser, çabuk yaşlanma ve değişik deri hastalıklarına sebebiyet verebilir” dedi.
Lekede tedavi için yüksek faktörlü güneş koruyucuların her mevsim kullanılması gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Ufuk Aydın, “Güneş ışınlarının tesirini kaybetmeye başladığı Ekim ayından sonra leke giderici kremler, kimyasal peeling, lazer, PRP ve mezoterapi yöntemleri kullanılarak bu cilt lekeleri tedavi edilebilir. Leke tedavisi sürecinde lekenin türüne göre farklı tedavi alternatifleri vardır. Bu tedaviler tek tek de uygulanabilir. Kombine olarak da uygulanabilir. Leke tedavisinde bir diğer yöntem Qswitch ND-YaG lazerdir. Lazerle cilt leke tedavisinde açık tenli kişilerin koyu renkli güneş lekelerinde Qswitch ND-YaG lazer etkilidir. Koyu cilt rengi olanlar kişilerde leke tedavisi için lazer kullanılacaksa daha dikkatli olunması gerekir. Leke tedavisi için Sağlık Bakanlığı’nca onaylı özel mezoterapi solüsyonları da vardır. Leke mezoterapisiyle lekelerin hafiflemesi, hücre yenilenmesi ve cilt altı dolaşımın artmasını hedeflenir. Bazı vakalarda ise PRP ve mezoterapi solüsyonları ile lazer tedavisi birlikte tatbik edildiğinde çok daha başarılı neticeler alınabilir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<