banner359

Kemik İliği Bankasında Bir Yılda 40 Bin İlik Toplandı, Bin Hastaya Umut Doğdu

Sağlık Bakanlığı'nca Kurulan Ve Kızılay Tarafından Desteklenen Türkiye'nin İlk Kemik İliği Bankasına İznik’ten Destek Geldi.

29 Eylül 2015 Salı 13:55
Kemik İliği Bankasında Bir Yılda 40 Bin İlik Toplandı, Bin Hastaya Umut Doğdu
Sağlık Bakanlığı’nca kurulan ve Kızılay tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk kemik iliği bankasına İznik’ten destek geldi.
İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu, Grup Sağlık Başkanı Derya Deniz, Bal Göç Derneği Başkanı Serkan Acar, Kent Konseyi Sekreteri Havva Candar, Kızılay İznik Şubesi Başkanı Mustafa Aydın, sosyal sorumluluk projesine birlikte imza attı. Aydın, "Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kızılay Derneği’nin çalışması ile bakanlığımız tarafından Türkiye’nin ilk kemik iliği bankası kuruldu. Bakanlığımız kan toplama ve numunelerin kemik iliği bankamıza ulaşmasını sağlama işini Türkiye Kızılay Derneği’ne verdi. Kızılay geçen seneden itibaren Türkiye’nin her yerinde kök hücre bağışı almaya başladı. Şu ana kadar 80 bin ünite kan alınmış, 40 bin civarında kemik iliği bankamıza yüklenmiştir. Asıl sevindirici olan husus ise, daha evvel yurt dışına gönderdiğimiz numunelerin 5 tanesinden biri kabul ediliyordu. 50 binde bir olan şansımız 250 binde bire çıkmıştı. Ama kemik iliği bankamızdan sonra 250 binde bir şansımız şimdi neredeyse beş yüz kişide bir oldu" dedi.
Aydın, "Türkiye’de bugün ilik bekleyen yaklaşık bin kişiye umut doğdu. Kızılay’ın ‘Öne çık, hayat kurtar’ sloganı ile başlatmış olduğu kampanya için biz de İznik Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İznik Devlet Hastanesi Baş Hekimliği, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bal Göç Derneği ve Kızılay Şube Başkanlığı olarak gerekli adımı attık. Maksadımız hayat kurtarmaktır. Halkımızın nu konuda hassas olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<