Konuralp Başol Hayatını Kaybetti

Konur Hastanesi’nin sahiplerinden Dr. Konurap Başol hayatını kaybetti.Bursa’nın ve Türkiye’nin önde gelen beyin cerrahisi uzmanlarından biri olan Dr. Konuralp Başol, yaklaşık bir aydır kanser tedavisi görüyordu. Bursa’nın ilk beyin cerrahı...

18 Ağustos 2015 Salı 12:23
Konuralp Başol Hayatını Kaybetti
Konur Hastanesi’nin sahiplerinden Dr. Konurap Başol hayatını kaybetti.
Bursa’nın ve Türkiye’nin önde gelen beyin cerrahisi uzmanlarından biri olan Dr. Konuralp Başol, yaklaşık bir aydır kanser tedavisi görüyordu. Bursa’nın ilk beyin cerrahı ve Konur Özel Hastanesi’nin kurucusu Dr. Başol, kendi yaptırdığı özel hastanede hayatını kaybetti. Başol, yoğun bakım ünitesinde üç çeşit kanserle mücadele ediyordu.
İstanbul’da doğan 75 yaşındaki Konuralp Başol, 1967’de tıp doktoru oldu. 1974’te askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Bursa’ya geldi. 1977-1979 yılları arasında Çekirge’deki Asker Hastanesi’nde anlaşmalı hekim olarak görev yaptı. 1977’de Altıparmak semtinde bir "teşhis ve tedavi" merkezi kurdu. 1980’de Konur Sağlık Hizmetleri AŞ’yi kurdu. 1993’te "Alo doktor" ve "Konur ambulans" servislerini oluşturdu. Hekimlik çalışmalarının yanı sıra, 1975’te Uludağ Rotary Kulübü’nün kurucuları arasında yer aldı. 1988’de Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. BUSİAD’a, Türk Nöroşirurji Derneği’ne, Bursa Nörolojik Bilimler Derneği’ne üye oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde uzun süre tıp ve sosyal hadiselerle alakalı makeleleri yayımlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<