banner359

Manuel Terapiye Uluslararası Seminer

Bursa’daki tedavi merkezinde bel ve boyun ağrılarına manipülasyon tedavisiyle ameliyatsız çözüm sunan Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, yurt içi ve yurt dışından gelecek manuel terapi doktorlarıyla seminer düzenleyecek.Sağlık...

21 Temmuz 2015 Salı 09:31
Manuel Terapiye Uluslararası Seminer
Bursa’daki tedavi merkezinde bel ve boyun ağrılarına manipülasyon tedavisiyle ameliyatsız çözüm sunan Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, yurt içi ve yurt dışından gelecek manuel terapi doktorlarıyla seminer düzenleyecek.
Sağlık alanında yapılan araştırmalara göre, özellikle 50 yaşına gelen insanların yüzde 80’inin hayatlarının herhangi bir döneminde mutlaka bel ağrısı çektiği açıklandı. Ayrıca erişkinlerde boyun ağrısı ve tutukluk sıklığının yüzde 18 olarak saptandığını ifade eden uzmanlar, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı olanların yüzde 98’inin ameliyatsız olarak iyileşebildiklerini açıkladı.
Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu ay içerisinde yurt içi ve yurt dışından gelecek manuel terapi uzmanlarıyla, bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağını söyledi. Gün geçtikçe artan omurga rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça iyi sonuçlar veren manipülasyon tedavisinin uluslararası alanlara açılacağının altını çizen Şahabettinoğlu, "Rusya Manuel Tıp Derneği yöneticilerinden Prof. Dr. Sergey Nikonov’un da eğitmen ve konuk olarak katılacak. Yurt içi ve yırt dışından katılacak olan diğer manuel terapi doktorları ile ’manuel terapi ile omurga tedavisinde ileri teknikler’ konusu ele alınacak. Önümüzdeki dönemlerde de manuel tedavi ile ilgili uluslararası temel ve ileri düzey eğitimlere destek ya da organizasyonlar planlıyoruz. Türkiye’de manuel terapide bilimsel Ar-Ge çalışmalarını motive etmeyi düşünüyoruz. Elle tedaviyle ilgili tüm yenilikleri bu seminerlere katılan hekimlerce kazanılmasını hedefliyoruz" dedi.
Türkiye’de manuel terapi yapan doktor sayısının az olduğu ifade eden Dr. Ali Şahabettinoğlu, önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını ümit ettiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<