Mobil mamografi aracı Mudanya’da

Bursa Halk Salığı Müdürlüğü bünyesinde kanser erken teşhis ve tarama faaliyetlerine destek vermek için kullanılan mobil mamografi aracı, Mudanya’da vatandaşlara hizmet vermeye başladı.Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’nın...

25 Ağustos 2016 Perşembe 11:16
Mobil mamografi aracı Mudanya’da
Bursa Halk Salığı Müdürlüğü bünyesinde kanser erken teşhis ve tarama faaliyetlerine destek vermek için kullanılan mobil mamografi aracı, Mudanya’da vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’nın çeşitli noktalarında vatandaşlara kanser tarama hizmeti sunan mobil mamografi aracı hakkında açıklamalarda bulundu. Mobil aracın vatandaşlara daha kolay ve ulaşabilir hizmet sunumu maksadıyla hizmete girdiğini belirten Özcan Akan, “Aracımız hizmete girdiği şubat ayından bu yana Nilüfer, Gürsu, Kestel, Yenişehir, Orhangazi ve Gemlik’te vatandaşlarımıza tarama hizmeti verdi. Şu anda da Mudanya’da ve ay sonuna kadar Mudanyalı vatandaşlarımıza hizmet verecek” dedi.
Mobil aracın her ay bir ilçeyi gezeceğinin bilgisini veren Dr. Öncan Akan, “Mobil aracımız faaliyet girdiği günden bu yana 4 bin 500 vatandaşımızı taradı. Aracımızda dijital mamografi cihazı ve HPV DNA alımı için jinekolog odası bulunmaktadır. 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı erken teşhis için ilimizde bulunan 4 KETEM birimine ve mobil olarak sahalarda hizmet veren gezici tarama aracımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<